Pere Pons, amb 352 minuts a l'esquena (10 partits, 4 d'ells com a titular), és un dels jugadors menys utilitzats aquesta temporada. L'arribada a Montilivi de migcampistes com Bruno Herrero i Agostinho Cá en aquest mercat d'hivern han accelerat la sortida d'un jugador que, tot i haver renovat fins el 2017, no entra en els plans de Javi López. El director esportiu Oriol Alsina reconeixia ahir que el club està "ultimant" la cessió del jugador de Sant Martí Vell a un club "de la Segona Divisió B". No en va dir noms, però el seu destí, si res es torça, serà l'Olot que entrena Arnau Sala.

Segons el parer d'Alsina, Pere Pons serà un futbolista "de pas" a Girona, sobretot perquè li augura un futur "molt per sobre" de la Segona Divisió A. Ara mateix, però, la seva joventut i l'overbooking de migcampistes obliguen al jugador a buscar-se la vida. El club no li ha posat cap obstacle i ja fa dies que treballa per intentar trobar un destí de garanties per al gironí. "Necessita més experiència, així que li anirà molt bé trobar un equip en el qual tingui molts minuts i se senti important", afegia ahir Alsina. L'Olot considera que Pere Pons pot ser una peça que encaixaria en el seu engranatge i que ajudaria l'equip a millorar els registres i acabar la temporada sense patiments. Totes dues parts han iniciat converses i, si no hi ha cap contratemps, la cessió es pot tancar entre avui i demà.

Quatre dies queden perquè el mercat d'hivern tanqui i el Girona, tot i haver-se reforçat, encara no ha tancat l'arribada de l'esperat davanter. És cert que s'ha aconseguit la cessió d'Alfredo Ortuño, però la direcció esportiva i també el cos tècnic han recordat en més d'una ocasió que esgotaran fins a última hora si cal per apuntalar la plantilla amb un atacant més. Alsina assegurava que "estem esperant" i que, tot haver-hi "molts altres ?equips" que també es volen reforçar, existeix "més d'una possibilitat" per fitxar algun davanter d'aquí al 31 de gener. "Quan menys ens pensem, el jugador caurà, però a vegades, en el futbol, una cosa és voler i l'altra és poder", deixava anar. Si més no, va admetre que "volem i podem" incorporar un altre davanter que aporti "competència" a Chando i Ortuño, però que l'operació es podria tancar, fins i tot, el mateix 31 al vespre. "Potser haurem d'esperar fins llavors tot menjant unes pizzes", va bromejar. No seria la primera vegada que a Montilivi es viu una situació similar.