Semblava que no caldria esperar fins a mitjanit per a tancar el tan esperat fitxatge d´un davanter però el Girona no va voler faltar a la seva cita habitual de nervis, trucades, paperassa i corredisses del darrer dia del mercat d´hivern. No va ser l´esperpent de l´estiu del 2009 amb el fitxatge a deshora de Calle ni tampoc la broma de Biancucchi, el cosí de Messi però poc va faltar. De neguit i tensió n´hi va haver a les oficines de Montilivi sobretot a mesura que anaven passant les hores i la fumata blanca no arribava. L´expectació entre l´afició era màxima i a través de les xarxes socials eren molts els que van mostrar-se disconformes amb la incertesa. Finalment, i sobre la botzina el Girona va anunciar l´arribada de Tato, tal com ahir avançava Diari de Girona. La comunicació oficial no es va fer fins passada la mitjanit (00.07) quan molts seguidors ja es pensaven que no hi hauria fitxatge.

Després d´un altre ball de noms i d´uns quants oferiments més durant el dia d´ahir, el director esportiu, Oriol Alsina, va aconseguir finalment lligar la incorporació del principal objectiu amb què treballaven des de feia uns quants dies. La demora en la negociació del davanter murcià amb el seu club, el Las Palmas, per a rescindir el contracte va retardar un pèl l´operació que finalment es va tancar a mitjanit. Tato va estar tota la tarda i vespre a les oficines del club intentant arribar a un acord per desvincular-se´n. El nou jugador gironí signa fins al 30 de juny.

Al final Alsina, d´acord amb l´entrenador Javi López, es va decantar per Tato, un home d´un perfil molt diferent al de davanters també pretesos com Braian Rodríguez (Betis), Onwu (Osasuna) o Juanjo (Ponferradina). El murcià no és el clàssic davanter centre killer, més aviat es tracta d´un atacant murri i oportunista amb capacitat d´assitir i de jugar si cal a la mitjapunta o fins i tot en alguna de les bandes. Salvant les diferències, vindria ser d´un perfil similar al de Roberto Peragón. En la seva etapa de formació (entre el Barça i el Múrcia), Tato va ser internacional sub16 i sub20 amb Espanya. El somni d´Alsina, Nino, va ser finalment donat d´alta per l´Osasunadesprés de la lesió.

Oriol Alsina i el secretari tècnic Gerard Escoda tenien clar que un bon lloc on pescar era Las Palmas. El superàvit de davanters del conjunt canari feia obligatori gairebé que algun d´ells deixés l´equip aquest gener i el búlgar Deleev va ser el primer. L´ascens del filial d´Héctor Figueroa feia que un altre punta canari hagués de deixar l´entitat i Máyor o Tato tenien tots els números. Al Girona li interessaven tots dos però les reticències de Máyor a marxar van fer que al final s´acabés optant per apostar per Tato. L´acord era un fet dijous però mancava que el davanter s´entengués amb el Las Palmas per a desvincular-se´n.

Els números de Tato a Las Palmas aquesta temporada no il·lusionen. Una lesió de pubàlgia li ha fet la guitza força setmanes i entre això i la pèrdua de confiança de l´entrenador Sergio Lobera ha anat quedant apartat dels onzes (9 partits, 4 de titular i només un de complet). I això que va començar com a titular les primeres jornades però entre Chrisantus i els joves Asdrúbal i Tana li han pres el lloc. A la Copa del Rei Tato ha marcat el seu unic gol aquesta temporada. Va ser en la derrota contra l´Almeria (1-3).

Tato ja va canviar d´equip el curs passat al mercat d´hivern. Aleshores va passar del Xerez al Las Palmas, on va signar un gran final de temporada (5 gols, un dels quals al Girona en el 5-2). El rendiment va fer que el club canari, després d´un estira-i-arronsa el renovés a l´estiu per una temporada amb opció a una altra. Malgrat tot, un any després, Tato torna a fer les maletes, aquest cop cap a Girona.

Més moviments

A banda del fitxatge de Tato pel Girona ahir es van produir un gran nombre de moviments a la Lliga Adelante. Qui més es va reforçar va ser el Mallorca, que no vol perdre pistonada en la lluita per l´ascens i va incorporar Iriney (Wattford) cedit pel Granada, l´extrem Razzagui (Socheaux) mentre que Íñigo Pérez torna a l´Ahtletic. El Sabadell, de la seva banda, va aconseguir la cessió de Clerc de l´Espanyol. Rúper, en canvi, va desvincular-se dels arlequinats per signar pel Jaén. Un dels rivals directes del Girona per evitar el descens, l´Alabès va lligar dues incorporacions, la del mitjapunta cedit pel Sevilla Stevanovic, que estava jugant a l´Elx i la del lateral esquerre de l´Almeria, Raúl García. Mentrestant, Jesús Berrocal arriba a Ponferrada després de la seva etapa al Buriram tailandès, el mateix equip d´on venia Bruno Herrero.

Pel que fa a sortides el Deportivo es va desprendre de Rudy, cedit a l´Os Belenenses i el Saragossa de Porcar, que marxa a l´Eupen belga. El Tenerife, de la seva banda, va alliberar Guillem Martí, que signa per l´Osca i l´Alcorcón va rescindir el contracte de Quini, que queda sense equip.