La reunió extraordinària del Consell d´Administració del Girona d´ahir va servir per confirmar allò que ja s´intuïa dijous a la nit, després de la trobada que havia convocat l´Ajuntament: que l´estadi de Montilivi no es compartirà amb el Llagostera i que, per tant, els blaugranes hauran d´afanyar-se a trobar una alternativa on disputar els seus partits de Lliga Adelante. La sobtada marxa d´Oriol Alsina dilluns passat per tornar al seu club de tota la vida ha acabat provocant una ferida potser incurable en les relacions entre tots dos clubs, per molt que públicament ni Francesc Rebled ni Isabel Tarragó en facin sang. De moment, allò que fa tot just una setmana tothom donava per fet, que l´estadi acollís els partits de tots dos clubs i que, per tant, Girona tingués partits de Segona A cada setmana, ja ha saltat pels aires en una maniobra de marxa enrere impulsada des de la propietat del club de Montilivi, que no ha paït gens bé que Alsina els deixés plantats.

Rebled, cara visible d´un Consell d´Administració del Girona format ara mateix per Patxi Otamendi, Olga Melekhova, Daniel Sambola i Salvador Capdevila, era un dels grans defensors de la idea de compartir camp. Encara ho veia factible dimarts passat, durant la roda de premsa per confirmar que Alsina havia decidit entornar-se´n. Ara, ni compartir estadi, ni tècnics ni, possiblement, futbol base, perquè els dos clubs encara tenen un suposat acord pel qual els jugadors de la pedrera del Girona que no tinguin lloc als seus equips (aquesta temporada es reduiran) tindran la possiblitat de militar al Llagostera). Rebled va explicar que el Consell havia pactat la decisió de no compartir Montilivi perquè «hem vist que era molt complicat. D´entrada vam dir que sí, però després, analitzant els serrells, queda clar que és inviable per motius logístics, organitzatius i socials». La gran incògnita és si aquests obstacles també hi serien si avui Alsina encara fos el director esportiu del Girona. «No sabrem què hauria passat», deia Rebled.

El Girona ha vist que el Llagostera pot ser competència directa. D´entrada aquesta setmana els blaugranes han anunciat el preu d´uns abonaments més econòmics que els de l´equip de la capital. Però hi ha més obstacles, a banda del refredament de relacions provocat per l´adéu d´Alsina, com ara trobar la fòrmula o la compensació que hauria d´haver rebut el Girona per la cessió del marcador electrònic o els anuncis de leds, equipaments de la seva propietat. Francesc Rebled va dir que esperava «no haver perdut amics» després de la negativa al Llagostera i va insistir que la seva voluntat era mantenir bones relacions amb l´altre representant gironí de la Lliga Adelante.

Alternatives no gironines

Per què serà un equip gironí, el Llagostera, aquesta temporada? D´entrada, després del no del Girona, l´alternativa més plausible sembla que és la del Municipal de Palamós, una opció que des de l´Ajuntament d´aquesta població ja ha estat aplaudida. Però ahir la presidenta Isabel Tarragó va obrir la porta a tota mena d´especulacions explicant que no descarten sortir de les comarques gironines si no troben cap escenari aquí. «La normativa de la LFP diu que podem jugar en un radi de 50 quilòmetres des del lloc on hauriem de tenir el camp», va revelar, per després explicar que «ara hem de començar de nou el procès, perquè nosaltres haviem donat per fet que podriem compartir Montilivi, teníem el compromís no formal, i ara no descartem cap opció». Tarragó no va amagar que el Llagostera estava «decebut» amb el Girona però va voler deixar clar, en canvi, que amb l´Ajuntament de la capital «el tracte ha sigut excel·lent i s´han portat molt bé amb nosaltres».

Les opcions que se li obren al Llagostera en un radi de 50 quilòmetres a la rodona són relativament comptades. Palamós seria l´opció més lògica i Palafrugell, amb un camp de gespa natural envoltat per una pista d´atletisme on no seria complicat posar-hi graderies supletòries, podria ser una alternativa... si no hi faltessin d´altres equipaments bàsics com els torns d´accès o uns vestidors en condicions pel futbol professional. L´estadi de Vilatenim, a Figueres, estaria perfectament homologat però el dubte seria si la LFP acceptaria la seva gespa artificial. Fora de Girona les opcions podrien ser la Ciutat Esportiva de l´Espanyol o la del Barça, però això ja quedaria fora del radi permès i seria entrar en el surrealisme pur.