Quatre mesos després del partit contra el Deportivo de la Corunya de la temporada passada (3-1) que va acabar suposant la permanència del Girona, dissabte Eloi Amagat va tornar a l'onze titular. Han estat molts mesos de patiment no només durant la inactivitat a l'estiu sinó també al curs passat quan les molèsties al pubis feien que hagués de forçar cada partit per jugar. Aquesta temporada, Eloi Amagat ja havia disputat minuts a les segones parts contra el Tenerife a la Copa, contra el Betis i a Sòria. No va ser fins dissabte però que Pablo Machín li va donar l'alternativa en detriment del seu company i amic Àlex Granell. "Les sensacions han estat bones", assegura Eloi, que destaca que des del cos tècnic "sempre m'han donat tranquil·litat i mai se m'ha pressionat". Això sí, el gironí reconeixia que ho ha passat "malament tot aquest temps" al veure que la recuperació "s'allargava més del compte".

Davant el Ponferradina, Eloi va tornar a la titularitat però a la segona part va cedir el seu lloc a Aday. "Potser encara tenia corda per a uns minuts més però notava la manca de ritme. De mica en mica aniré guanyant capacitat física i apujaré el meu nivell. Sóc exigent i així ho vull", explicava.

En el matx contra el Ponferradina, Machín va variar un pèl el seu esquema al mig del camp. El tècnic sorià no va col·locar dos pivots amb Felipe per davant sinó que va situar un migcentre defensiu com Pere Pons per darrere de dos interiors (Eloi i Felipe). És a dir, l'esquema del tram final de la temporada passada. "En Pere ens dóna molta vida als interiors que tenim més arribada com jo o en Felipe. És un recuperador i abraça molt de camp a més a més. Ens hi sentim molt cómodes i el trobarem a faltar a Albacete", deia Eloi. L'expulsió de Pons va fer que Granell hagués d'entrar a corre-cuita i durant uns minuts coincidís amb el seu amic Eloi. "Quan va sortir al camp es va notar. Emociona compartir vestidor i terreny de joc amb ell", assegura Eloi.