Hi ha dies en què practiques el millor futbol però en què marxes sense premi. I en altres ocasions, fas el mínim i això et serveix per endur-te el premi més buscat: els tres punts. La victòria agafa més importància si es té en compte que el Girona no coneix la derrota lluny de Montiliv aquest curs. I això és gràcies a l'esperit de sacrifici mostrat en els últims minuts contra l'Sporting de Gijón i el Numància però també gràcies a la capacitat de treball defensiu realitzat davant l'Alcorcón i, ahir, a Albacete. "Hem tingut solidesa defensiva i estem imbatuts a fora. Això és una realitat", comentava ahir Pablo Machín sense obviar que el conjunt blan-i-vermell no va realitzar ahir el millor partit d'aquest principi de temporada. "No ha sigut la nostra millor primera meitat. L'Albacete ens ha superat en molts aspectes menys en l'efectivitat i en el resultat, que és el que val".

Les paraules de Machín després del duel d'ahir al Carlos Belmonte tenien una connotació resultadista. Deixaven entreveure que el tècnic no estava content pel joc dels seus homes però sí satisfet per la capacitat de rentabilitzar els gols. "El principal sempre és el resultat", va afirmar. "A casa sempre estem una mica més obligats a oferir un joc més alegre però fora de casa el resultat ja ens serveix, qui ha de posar més de la seva part és l'equip local".

Tot i aquest conformisme amb el resultat, Machín va recorad que "hem de exigents i fer un pas més. Hem de tenir contraatacs amb més frescor i tenir més efectivitat en l'última assistència. Hem caigut moltes vegades en fora de joc". La diana del triomf d'ahir va arribar en una acció d'estratègia, en un servei de cantonada. "Nosaltres tenim la capacitat de fer gol de qualsevol forma i la solidesa defensiva en aquesta categoria val molt", va assenyalar. Amb l'objectiu de no encaixar ahir el gol de l''empat, el tècnic va ordenar l'equip amb un 5-4-1 més defensiu, en què els jugadors van mostrar-se "sòlids i molt solidaris".

El proper d'aquest Girona que està signant el millor inici és a la Copa del Rei contra el Valladolid, que serà el duel previ al partit de lliga que es jugarà la setmana vinent a la Nova Creu Alta. "Només pensem en el següent partit". "He vist més cansanci del que és habitual però el lloc en què estem no és casualitat. Hem de lluitar i treballar per mantenir la dinàmica. Encara no es pot parlar de que tenim la permanència encarrilada".