Canvi de xip. No hi ha més remei. La Copa del Rei, una temporada més, és història per al Girona quan encara no ha arribat el Nadal. És una competició secundària a Montilivi, on la Lliga és l'única prioritat i mantenir la categoria l'objectiu a complir. Eliminats a mans del Valladolid i en una setmana estranya i força moguda, a la plantilla no li queda altra opció que centrar-se única i exclusivament en el partit de demà al camp del Sabadell. Serà aquest matí quan, per primer cop en els darrers dies, Machín podrà treballar amb tot el grup amb els cinc sentits en una única competició. Oblidada la Copa, al Girona li toca centrar-se en la Lliga i ho farà amb tota l'artilleria a punt, un escenari que en ben poques ocasions s'ha produït al llarg de les últimes temporades. Juanlu Hens, l'únic que ocupava la infermeria, ha fet net de la lesió que li ha fet la guitza durant més de tres setmanes, en breu rebrà l'alta mèdica i es buidarà així el capítol de baixes. No hi ha lesionats. Tampoc sancionats. Machín disposa de tots els seus homes per dedicar-hi tots els esforços en una Lliga que el Girona ha encetat amb la millor ratxa que es recorda en aquesta categoria.

Tots els problemes en forma de lesions que l'any passat van trobar-se Ricardo Rodríguez, Javi López i el propi Pablo Machín, aquest any han passat quasi desapercebuts per al tècnic sorià, que tindrà un autèntic problema a l'hora d'elaborar la convocatòria per aquesta jornada. Ha estat una setmana estranya i no serà fins avui que l'equip es posarà a treballar pensant ja en el Sabadell. La plantilla al complet està citada aquest matí a Montilivi (ahir una part de l'equip va exercitar-se a l'estadi i la resta van fer-ho a Valladolid, abans de tornar cap a casa) i Machín disposarà de tot el grup, amb Juanlu inclòs. El cordovès fa entre tres i quatre setmanes que arrossegava una microruptura fibril·lar al tensor de la seva cama dreta que l'havien deixat fora de combat. Ara la lesió ha quedat oblidada i la infermeria, buida.

El jugador, que encara no entrarà a la llista per Sabadell (li manca ritme de competició), avui s'entrenarà al mateix ritme que els seus companys i confia, amb el pas de les setmanes, en anar agafant protagonisme. Ell, com d'altres companys, no han acabat d'encaixar massa bé l'eliminació de Copa sobretot pel que fa al repartiment de minuts; amb el Girona només viu en una competició i amb un esquema fix al cap de Machín, les oportunitats aniran més cares per tothom. "A tots ens hauria agradat seguir endavant a la Copa. Però un cop eliminats hem de centrar-nos en la Lliga i lluitar per fer quelcom bonic aquesta temporada". Perquè Juanlu, que sap de què va això del futbol, és conscient que l'equip està en una bona dinàmica i ara cal aprofitar-ho, començant demà en el derbi contra el Sabadell. "Hem començat molt fort i això ja no ens ho treurà ningú. La temporada és molt llarga i competitiva, en cap moment podem baixar els braços perquè està més que demostrat que a Segona A et pot guanyar qualsevol. Volem salvar-nos el més ràpidament possible. Si ho aconseguim i hi ha temps, després podrem pensar en lluitar per d'altres coses".

Aquest és el missatge que ha calat en tota la plantilla: el de mantenir la inèrcia i aconseguir un coixí prou suficient com per no patir. A més, l'equip s'ha mostrat imbatut a domicili en el que portem de temporada i la confiança és màxima perquè la ratxa segueixi a la Nova Creu Alta. Per al matx contra els arlequinats, Machín haurà de dosificar els jugadors que més minuts han acumulat en els últims dies. Pensant en això va elaborar la convocatòria de Copa per Valladolid deixant a casa a homes important com ho són Richy Álvarez, Eloi Amagat, Fran Sandaza, David Juncà, Miguel Ángel Cifuentes i Felipe Sanchón.

L'avantatge del tècnic no només és que disposa d'una plantilla equilibrada, a diferència d'altres anys, sinó que també ara mateix té a tothom disponible. Normalment, en els darrers cursos, les lesions estaven a l'ordre del dia. Enguany, però, no ha hagut de lamentar gaires contratemps en aquest sentit. Només David Garcia i la mala fortuna de Pablo Íñiguez han pogut trastocar els plans, en algun moment, del sorià. El defensa manresà ha patit fins a tres lesions de certa rellevància en aquests primers mesos de curs. A l'agost va ser víctima d'una gastroenteritis que el va tenir uns dies fora de combat; poc després va patir una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra i finalment, a mitjans de setembre, uns problemes d'esquena el van fer perdre's el duel amb el Betis.

Pel que fa a Íñiguez, el jove jugador cedit pel Vila-real tot just dissabte passat debutava a la Lliga i el dimecres jugava el seu partit complet al camp del Valladolid. El burgalès va aterrar a Girona amb uns problemes al pubis i va posar-se a to més tard que la resta. Quan ho va aconseguir, però, va patir un esquinç al turmell que l'ha fet estar-se tres setmanes de baixa. La pubàlgia també va fer la guitza a Eloi Amagat durant l'estiu (ho arrossegava de l'última temporada) i el gironí no va estrenar-se fins la cinquena jornada contra el Betis. La resta de jugadors que han estat víctimes de les lesions han estat Gerard Bordas (es va operar d'una calficiació al turmell a l'estiu i va estar més d'un mes de baixa), Aday Benítez (una microruptura als isquiotibials el va fer aturar-se 10 dies a la pretemporada), Richy (una punxada a l'esquena), Jandro (un pinçament al menisc del genoll el va afectar a l'agost) i David Juncà (quatre dies de baixa per una sobrecàrrega als isquiotibials).