Hi ha derrotes que couen i d'altres que no ho fan tant però perdre un partit sempre fa mal. I si no, que l'hi preguntin a Pablo Machín. El Girona va donar la cara i va competir a un nivell molt alt al camp del màxim candidat a l'ascens com és el Valladolid. Ara bé, no va ser suficient per tornar cap a terres gironines amb quelcom de positiu al sarró. I això, a Machín no el convenç. "Quan es perd no es pot estar content. De la imatge es pot viure però només cinc minuts. Ja ens poden dir que hem competit molt bé però quan pugem al bus tindrem els mateixos 23 punts que teníem quan vam arribar aquí. Hem de ser exigents i intentar millorar les coses que no hem fet bé".

Aquesta reflexió de l'entrenador del Girona resumia a la perfecció el sentiment de l'expedició blanc-i-vermella després de perdre per 2-1 a Zorrilla. Se n'havia parlat durant tota la setmana i a l'hora de la veritat, va ser així. La més bona qualitat dels jugadors castellans va decidir un partit en què per ocasions, va ser molt equilibrat. "Al final, el futbol són gols. Ells n'han fet dos però d'ocasions n'hem tingut nosaltres més que el Valladolid. El que passa és que no hem tingut l'eficàcia que ells sí que han tingut. L'efectivitat ha decidit el partit", deia. D'elogis, el Girona en va rebre un munt tant per part de la premsa local com també de Rubi, el tècnic castellà. És més, el mateix Machín va reconèixer que el Girona havia estat "l'equip que més coses ha generat al Valladolid aquesta temporada". El gol de David Juncà va posar certa emoció al partit però l'ofici i maduresa dels castellans va evitar que la victòria local perillés en cap moment. Tot i això, Machín va reconèixer que li havia passat pel cap durant uns minuts els gols agònics a Sòria i Gijón. "No només a mi, sinó als nostres jugadors i a tothom que ha seguit el Girona. Hem reaccionat al cop dur que ha estat el 2-0 i ho hem seguit intentat fins al fins al darrer segon. Seguim creient com fins ara", assegurava.

Després d'una primera part justeta on si no hagués estat per Becerra, que va aturar a Óscar Díaz un penal inventat per l'àrbitre Pérez Pallás, el Girona va arribar a tenir contra les cordes el Valladolid durant el primer quart de la represa. "No sé si ha estat mèrit nostre o perquè ells han afluixat una mica. Però no havia vist mai cap equip aquesta temporada dominar el Valladolid al seu camp durant vint minuts. Hem demostrat que tenim arguments però necessitem molts més minuts com aquests".

Machín va justificar el canvi de Bordas per Sandaza al·legant que el Valladolid "tenia la defensa molt avançada" i que volia buscar que combinessin Jandro amb el manresà per trencar-la. Ara bé, amb el 2-1, Machín confessava que "ha calgut quelcom més directe i per això hem fet pujar Lejeune a dalt".

La derrota al José Zorrilla fa caure el Girona del primer lloc de la classificació en benefici del Valladolid. Tanmateix, aquest fet no amoïna excessivament Machín. "Els professionals tenim la pressió de guanyar sempre. Ens queden molts partits però la salvació està força encarrilada si seguim així. L'objectiu és el proper partit".