El creixement d'Isaac Becerra a Montilivi des que hi va arribar l'estiu del 2012 està sent espectacular. El porter de Santa Coloma de Gramanet va arribar sense fer soroll i es va estar una bona colla de mesos a l'ombra de Dani Mallo fins que Rubi li va donar l'alternativa just abans del play-off d'ascens. Des de llavors, té la clau de la porteria del Girona. Bona part del mèrit que el Girona continuït a la Lliga Adelante aquest curs és seu perquè gràcies a moltes de les seves intervencions l'equip va salvar la categoria la temporada passada. Enguany ha començat l'exercici tant o més bé que l'anterior i després de ser inclòs en el millor onze titular de la categoria del mes de setembre, la LFP el va tornar a escollir ahir com a millor porter d'octubre de Segona A.

Dos de dos. És a dir, de moment, Becerra és el millor porter de la Liga. Sempre concetrat i no gaire amant dels elogis almenys en públic, l'exporter del Castella resta importància a aquests premis. "A aquestes coses no els dono gaire importància. És maco veure que es valori la feina però si no fos per l'equip i els companys que ajuden no seria possible entrar en aquest onze", assegura. El 13 blanc-i-vermell considera que "la clau" per ser inclòs de nou al millor onze és "no haver encaixat gols". "A un porter que no rep gols se'l valora mlt més que no pas a un que fa moltes parades però sempre encaixa un o dos gols", explica Becerra. A Valladolid el colomenc va veure com Mojica tallava la ratxa de quatre partits sense encaixar gols. Abans però, el porter va tenir temps d'ensenyar una habilitat que els seguidors blanc-i-vermells desconeixien: la d'aturar penals. Becerra va desviar la pena màxima llançada per Óscar Díaz i, amb l'ajuda del pal, va evitar que el Valladolid s'avancés.

Un especialista

No és el primer penal que el porter atura amb el Girona. De fet, en el seu primer partit amb el conjunt gironí, a la Copa Catalunya contra el Llagostera (2-1 la temporada 12-13) ja n'hi va aturar un a un consumat especialista com és Pitu Comadevall. "Acostumo a aturar el 50% dels penals que em llancen", assegura decidit el porter que tanmateix reconeix que "la temporada passada vaig tenir una estadística dolenta" en aquest aspecte. El curs passat Becerra va veure com Xisco (Còrdova) i Apoño (Las Palmas) el superaven des dels onze metres. En canvi, Sandro Ramírez (Barça B) va enviar el seu llançament al pal. En la seva etapa al Madrid Castella, Becerra la temporada 11-12 a Segona B va disputar 3 partits i en un va aturar un llançament de penal a Yeray Ortega del Vecindario. D'aquesta manera, dels cinc darrers penals que li han llançat, Becerra n'ha aturat tres, un ha anat al pal i només dos han acabat en gol. Caldrà veure doncs si el porter gironí és capaç de mantenir la ratxa en propers llançaments. Mentrestant, ell aposta per "seguir treballant" cada dia i ajudar l'equip perquè continuï en aquesta bona dinàmica fins aconseguir la permanència al més aviat possible.