L'entrenador del Las Palmas, Paco Herrera, va manifestar ahir que el partit que jugarà l'equip canari demà a Girona és "vital" i davant d'un "rival directe" perquè aspiren a tornar a ocupar el primer lloc al final de la dotzena jornada. El tècnic català va dir que li "ve de gust" la primera plaça de la classificació perquè no vol estar "per darrere de ningú", i per a això han de sumar els tres punts a Montilivi davant el segon classificat, i esperar que el Valladolid, actual líder, no guanyi a domicili al Mirandés, resultat que coneixeran prèviament. El conunt canari marxa avui ja cap a terres catalanes on farà parada aquesta tarda per entrenar-se a la Ciutat Esportiva de l'Espanyol a Sant Adrià del Besós. Herrera té les baixes segures dels lesionats Hernán Santana, Dani Castellano, Tana i de l'exdavanter blanc-i-vermell, Benja Martínez, a més a més dels sancionat Nauzet Alemán. Sí que hi és el golejador Araujo, de qui Herrera va reconèixer que havia tingut molèsties al turmell i que "l'hem de cuidar". La principal novetat a la llista és la presència del jove del planter Jesús Valentín degut a les molèsties d'Aythami Artiles.

Herrera té ben estudiat el Girona. "Utilitza un sistema 5-3-2 quan defensa, però el converteix en un 3-5-2 a l'atacar, i li està donant molt bon resultat", deia Herrera que afegia que "ens trobarem amb dos homes a dalt i dos interiors amb molta arribada, i a això hi cal sumar l'arribada dels carrils". És per això que Herrera creu que el Girona tindrà "molta presència" a l'àrea canària, fet que vol contrarrestar "amb possessió de pilota, però sent verticals". El preparador barceloní va qualificar la baixa per lesió d'Hernán Santana de "molt important" perquè el migcampista els dóna "molta presència", tot i que va avançar que no farà "cap revolució" ni canviarà les coses "que estan funcionant". Herrera va assegurar que el substitut d'Hernán serà o bé Roque Mesa o bé Vicente Gómez.

Així mateix considera que a l'equip canari li falta a domicili "quelcom" per ser tan fiable com a casa, i que és "un repte" que s'han proposat, perquè han de ser més "ambiciosos". I li queda "la ràbia" de no tenir almenys "dos punts més", després complir-se el primer quart de la competició. Herrera no va descartar tampoc fitxar un nou davanter al gener però primer aposta per recuperar les millors versions de Benja Martínez i Héctor Figueroa.