Guanyar, empatar o perdre. Què farà avui el Girona és, ara mateix, impossible de saber al cent per cent. Ara bé, una cosa està molt clara: quan s'acabi la jornada, la lliga haurà completat el seu primer terç. Hora de fer balanç, de donar pas als primers anàlisis. El que és evident, passi el que passi contra el Recreativo, és que els gironins estan signant una de les millors temporades que es recorden. No milloraran els números de l'equip de fa dos anys, aquells que molts consideren com "el millor Girona de la història" i que va quedar-se a un sospir de pujar a Primera; però sí que s'hi poden aproximar. I molt. Si Montilivi celebra avui una victòria, la puntuació serà bona. Boníssima.

Amb 26 punts i instal·lat a la part alta de la taula, els homes de Pablo Machín poden millorar l'escenari si avui s'imposen al Recreativo de Huelva. De guanyar, l'equip s'enfilarà fins els 29 punts després de 14 jornades (un terç de temporada) i estaran a només un punt dels 30 que el Girona de Rubi va aconseguir dos cursos enrere. Passi el que passi, el que és una evidència és que aquesta campanya s'ha assolit la segona millor puntuació en aquestes alçades de curs dels darrers anys. Un bagatge força més baix s'havia arreplegat en les anteriors temporades.

Sense anar més lluny, ara fa un any i amb Ricardo Rodríguez de tècnic, el Girona va tancar el primer terç amb 19 punts a favor. Molts menys (12) en tenia durant la campanya 2011/2012, en la que durant moltes setmanes va trobar-se instal·lat en la zona de descens i no va salvar-se fins al tram final de lliga. Als cursos 2010/2011 i 2009/2010 va completar les primeres 14 jornades del campionat amb 17 punts a favor. I se'n va apoderar de 20 durant l'exercici 2008/2009, el del retorn a la categoria i amb Raül Agné a la banqueta.