les imatges del dinarFoto de família de la trentena d'assistents que ahir varen anar un dels habituals dinars d'antics futbolistes del primer dimecres de cada mes a l'Escola de Futbol de La Garrotxa. Nitus Granados parlant en un moment del dinar. L'amfitrió ensenyant el seu museu a Machín, Esteve Fernández i Miquel Duran. Pablo Machín, escoltant Waldo Ramos i Joan Blanquera. Lluis Busquets i Roberto Puerto, entre d'altres, brindant ahir amb l'entrenador del Girona FC.

Pablo Machín és un entrenador professional. L'actual tècnic del líder de Segona Divisió A i, com deia ahir l'exporter banyolí de l'Espanyol i del Girona, Miquel Duran, l'exemple de "com han canviat els entrenadors en el món del futbol, ara són joves, preparats, molt treballadors i estudiosos del joc". Ara bé, un tècnic de la nova fornada com Machín també pot beure de l'experiència dels que, dècades enrere, també les van viure de tots els colors en el món del futbol com el grapat d'antics jugadors i entrenadors que es reuneixen per dinar cada primer dimecres de mes a les instal·lacions de l'Escola Futbol de La Garrotxa.

Allà, com a convidat especial, Machín va menjar, molt i bé, però també va poder compartir taula amb l'artífex des de la banqueta dels ascensos del Palamós, Waldo Ramos; escoltar les paraules d'exjugadors del Girona com Jordi Danés, Joan Blanquera, Mantu Torrent, Miquel Duran i Lluís Busquets; parlar amb gent amb moltes hores de vol a les banquetes com Xavi Agustí, Roberto Puerto o Esteve Puigdemont; a més de conèixer, i no són gaires els que han tingut aquest privilegi, la història del futbol a través dels records que l'inclassificable antic extrem del Girona, va jugar-hi a cavall de les dècades dels seixanta i del setanta fent el pas de Vista Alegre a Montilivi, ha anat acumulant en una de les estances que hi ha al costat dels camps on, ell personalment, continua entrenant els joves jugadors de la seva escola d'Olot. D'allà han sortit futbolistes com Jordi Melero, Arnal, Oscar Sielva o Ulises Montenegro, entre molts d'altres.

Un cop Pablo Machín va haver comprovat que Granados té uns camps de futbol a la seva escola que serien un somni per als entrenaments del líder de Segona A, i després de visitar el museu, l'entrenador del conjunt de Montilivi va seure a taula amb un grup de noms històrics del futbol gironí que, tot i estar més o menys distanciats del món de la pilota (Mantu Torrent reconeix que no veu futbol ni en directe ni gairebé per televisió), tots voldrien veure el Girona a Primera Divisió. "El Girona va molt bé aquest any, esperem que pugi a Primera d'una punyetera vegada que ja tocaria...", explica Xavi Agustí, el veterà exjugador i antic entrenador del Girona, entre molts d'altres equips. La resta segueixen les passes de Xavi, també feliciten Machín i li comenten detalls de la temporada tot i que, gats vells del futbol, tampoc són pocs els que recelen d'una segona volta que no serà "gens curta" per al Girona competint contra equips grans com Betis, Valladolid, Sporting de Gijón, Mallorca o Saragossa.

Una solució podrien ser els consells d'un autèntic especialista en ascensos, Waldo Ramos, però el veterà entrenador opta ja més per les bromes que no pas per recordar com el Palamós va escalar de Preferent a Segona A en les temporades del camp del carrer Cervantes. "El que passa és que jo tenia molts bons ajudants, a més de l'entrenador del juvenil, i això em permetia a mi dedicar-me a altres coses...", va dir fent broma amb un altre històric de les banquetes, Roberto Puerto, que seia al seu davant. Felicitacions, bromes, consells... tot plegat, però, en la mateixa direcció que el brindis d'abans de les postres: "Brindem per l'home que ens ha de portar allà on tots volem". Allà, a la Primera Divisió.