Com passar de jugar al Girona B a Primera Catalana a ser titular amb el Barça B a Segona Divisió A? La resposta a aquesta pregunta la té Gerard Gumbau que a més a més, hi podria afegir que el salt l'ha fet sense que cap entrenador a Montilivi li concedís l'oportunitat d'estrenar-se en partit oficial amb el primer equip del Girona. Gumbau va ser un habitual als entrenaments la temporada passada amb el primer equip fins que va transcendir que no renovaria amb l'entitat de Montilivi perquè ho havia fet amb el Barça. Al juny, l'aleshores director esportiu blanc-i-vermell, Oriol Alsina, va aconseguir rebre una petita compensació per part del Barça pel seu traspàs en tramitar-li la fitxa.

Gumbau s'està fent un nom al Barça B quan molta gent pensava que potser seria cedit a l'estiu. El gironí encadena cinc partits seguits de titular i la setmana passada va marcar el seu segon gol.

Tant d'interior com de pivot Gumbau s'ha anat guanyant el respecte de tothom i demostrant que té classe de sobra per jugar a la categoria de plata. Als seus 20 anys, una gambada impressionant i una cama esquerra de molts quirats, el migcampista de Campllong ha participat en tretze partits, sis dels quals de titular.

L'altre jugador de les comarques gironines que milita al Barça B és Robert Costa. Cedit al Badalona a Segona B la temporada passada (14 partits), el central gironí ha tornat al Mini per viure la seva primera temporada completa al filial. Costa va arribar al Barça el 2006 procedent de l'infantil del Girona. De moment la seva participació no és gaire habitual al filial, ja que Eusebio Sacristán només l'ha utilitzat en quatre partits (contra Mallorca, Alabès, Lugo i Saragossa).