Quan tornarà David Juncà? És la pregunta del milió. La incògnita que sobrevola Montilivi des de fa més d'un mes i mig. Des que a principis de novembre el de Riumors, titular indiscutible al carril esquerre, va caure de la convocatòria, que no ha tornat a aparèixer. Se l'ha vist fer més o menys gespa durant els entrenaments; en mans dels fisioterapeutes i treballant al gimnàs. Ha tocat més o menys pilota o s'ha passat una bona estona corrents al damunt de la gespa. Però de jugar, res de res. Machín, mentrestant, ha anat provant diverses alternatives; fórmules que han donat resultats de tota mena. Sempre, a l'espera que Juncà torni a reaparèixer. I no serà pas aquest any. Contra l'Alabès, el gironí també està descartat. L'objectiu, el del jugador, cos tècnic i també el dels serveis mèdics, és que estigui a punt i al cent per cent per al primer partit del 2015. Precisament, el derbi contra el Llagostera al Palamós-Costa Brava.

El passat 7 de novembre, abans de rebre el Las Palmas a l'estadi, Pablo Machín va deixar anar que David Juncà arrossegava unes molèsties musculars i que el de Riumors tenia complicat jugar, tot i que era dubte. Aquesta incògnita s'ha allargat amb el temps, fins al punt que el futbolista s'ha perdut 6 partits de lliga i n'acumularà un setè, el d'aquest dissabte davant l'Alabès a l'estadi, l'últim de l'any. Després d'acumular 11 partits de manera consecutiva i de sumar 971 minuts a la lliga, en els que ha marcat 2 gols i ha donat una assistència, Juncà va haver-se d'aturar. Unes molèsties a la seva cuixa en tenen la culpa. Un dolor que no ha desaparegut durant tot aquest temps.

Sense ell, el Girona ha guanyat dos partits, però ha acumulat tres derrotes i ha cedit un empat. La seva absència ha obligat a Machín i a la resta de cos tècnic a buscar-li una alternativa; un veritable maldecap per al sorià, que no ha acabat de donar amb la tecla ja que en 6 partits ha hagut de canviar de jugador en tres ocasions. El primer relleu de Juncà va ser David Garcia. Contra el Las Palmas, el manresà no va estar del tot afortunat i l'equip va perdre a casa (1-2) l'oportunitat de posar-se com a líder en solitari de Segona A. La setmana següent, a Leganés, l'oportunitat va ser per a Sebas Coris. El de Tossa la va aprofitar (1-2) i l'equip va guanyar. Una jornada després, Coris va repetir i de nou amb triomf: 2-0 contra el Recreativo de Huelva. Set dies després, la mateixa opció per a la banda esquerra i un punt al sac (0-0 al camp de l'Osasuna).

La tercera alternativa va arribar el diumenge 7 de desembre, coincidint amb el derbi contra el Barcelona B a Montilivi (1-2). En aquella ocasió, Machín va apostar pel jove David Bigas, que debutava a la categoria. El de Peralada va repetir el cap de setmana anterior al camp del Saragossa, però va acabar expulsat, pel que aquest dissabte el cos tècnic està obligat a buscar un nou relleu. Juncà, tot i tenir cada cop més bones sensacions, no està al cent per cent i tampoc ho estarà per aquesta jornada. Els tècnics, conscients que després de l'Alabès hi ha dues setmanes sense futbol, volen aprofitar aquest període de temps perquè el de Riumors acabi de fer net. Si no hi ha cap contratemps, serà el dissabte 3 de gener del 2015 quan Juncà podrà reaparèixer. Ho farà al camp del Llagostera, dos mesos després de lesionar-se.