Semblava impossible repetir-ho però vet aquí que el Girona de Pablo Machín, amb la seva victòria d'ahir a Lugo, ha sigut capaç d'igualar els 38 punts que va sumar l'equip de fa dues temporades, amb Rubi a la banqueta, al final de la primera volta. El resultat final d'aquella temporada ja el saben: l'equip lluitant fins pràcticament l'última jornada per l'ascens directe i, posteriorment, disputant una promoció històrica contra l'Alcorcón i l'Almeria que es van acabar enduent els andalusos en l'eliminatòria final. Si es podrà repetir aquella gesta en traurem l'aigua clara d'aquí 21 partits. El que està clar és que l'equip camina amb el mateix ritme de rècord i que a falta de completar-se la jornada, té 7 punts de coixí respecte al setè (Mirandés). És el mateix marge de què disposava el Girona fa dues campanyes, tot i que aleshores els seus 38 punts li van permetre arribar a l'equador segon, només superat per l'Elx, i amb els mateixos guarismes que Almeria i Alcorcón.

De moment l'equip ocupa la tercera posició, a l'espera del que facin avui el Valladolid, l'Sporting i el Betis. Ahir, el triomf de l'Anxo Carro, combinat amb l'empat del Las Palmas a Vitòria (1-1) va permetre al Girona retallar dos punts al líder. Ara els canaris estan a cinc de diferència i tanquen la primera part de la lliga amb 43.

Machín ja s'ha guanyat un racó al llibre dels rècords del Girona. O millor dit, un altre espai, perquè ja hi figura des que la temporada passada va ser capaç de salvar l'equip d'un descens que semblava cantat quan va aterrar a Montilivi al mes de març. Ara ha igualat els números del millor Girona de la història i, segurament, amb una mica més de fortuna a l'estadi, encara els hauria pogut superar. Els blanc-i-vermells van guanyar ahir el seu sisè partit com a visitant d'aquesta campanya i lluny de l'estadi ja han sumat 21 punts. A casa, en canvi, n'han assegurat menys, 17. Dolorosa va ser la derrota contra el Barça B en un partit que havia d'haver acabar amb golejada gironina, o l'empat que va arrencar l'Alabès en el temps afegit (2-2) en el darrer partit de 2014. Són comptes de la vella, és cert, però amb tan sols aquests cinc punts perduts, el Girona seria líder empatat amb el Las Palmas.

Tendència inversa

El Girona de Rubi, en canvi, va arribar a l'equador del campionat amb uns números similars, però invertint la tendència: era més ?fiable a casa que a fora. De fet, amb el triomf d'ahir a Lugo els blanc-i-vermells ja n'acumulen sis, els mateixos que es van assolir fa dos cursos com a visitants però ?sumant tota la ?lliga. A Montilivi el Girona va ?gua?nyar-hi 22 punts en la primera volta de la temporada 2012/13, mentre que lluny de casa en va obtenir 16.

El Girona actual ha encaixat menys gols (19 ara per 21 aleshores), però també n'ha aconseguit menys (37 contra 31), ?malgrat que els de Machín són el ?segon màxim realitzador de la categoria. Machín ja havia batut a principi de temporada el rècord de punts en l'inici de lliga; mai s'havien guanyat els tres primers partits i aquest Girona ho va fer contra Racing, Alcorcón i Tenerife.