Ricardo Pini va aterrar dissabte a la tarda convençut que tenia més que encarrilat un acord per comprar el Girona. L'advocat argentí va desplaçar-se a terres catalanes en companyia del seu assessor de confiança amb la seguretat que l'oferta presentada per obtenir el club havia estat acceptada per Josep Delgado. Els interlocutors del propietari així li ho havien fet saber i tot semblava més que emparaulat a manca de la signatura. A l'hora de la veritat, però, Pini està coneixent les arts de negociador de Delgado. El propietari, amb una ordre de cerca i captura de la Interpol per un presumpte delicte fiscal a Polònia, va canviar les condicions inicials dilluns al matí a Pini.

Això no va fer gens de gràcia a l'advocat argentí, a qui ja li va pujar la mosca al nas i va començar a veure com se les gasta Delgado. A més a més, ahir mateix, Pini va rebre una nova proposta via correu electrònic per part dels representants de la propietat la qual tampoc respectava els acords inicials pactats abans de pujar a l'avió des de l'Argentina. L'actitud juganera de Delgado a la partida de pòquer ha fet perdre la paciència a l'advocat, el qual està molt decebut i té decidit marxar de Girona demà mateix malgrat que tenia previst restar-hi un parell de setmanes més si Delgado no respecta l'acord inicial.

La idea de Pini passa per desplaçar-se a Barcelona a veure el partit del Barça contra l'Atlètic de Madrid de Copa al Camp Nou. Si torna o no a Girona dependrà de si Delgado està disposat a parlar de nou sobre les bases de l'acord que les dues parts han anat madurant en els últims mesos. Tot plegat ha fet que Pini hagi decidit no cedir més i, per tant, si el propietari no se cenyeix a l'acord inicial, l'argentí se'n tornarà cap a l'Argentina demà.

El canvi de plans de Pini, si definitivament acaba marxant de Girona, arribaria provocat pel malestar de l'advocat i empresari argentí amb una nova exigència de Delgado que no voldria que els diners avançats per Pini per aixecar el concurs de creditors acabin descomptant-se del preu final de la venda. Abans de viatjar fins a Girona, Pini i els interlocutors de la propietat havien pactat un preu concret per a la compra ara del 51% club de Montilivi i fins arribar al 81% en els propers quatre anys.

Les xifres exactes eren un milió per a Delgado i 650.000 euros perquè el club pogués sortir del concurs de creditors. Aquestes dues quantitats, Pini estaria d'acord a abonar-les immediatament, mentre que la resta, fins arribar als 2,4 milions totals de la venda, els aniria pagant en terminis semestrals. Al pacte també s'hi incloïa una bonificació per a Delgado en cas d'ascens a Primera aquesta temporada (4 milions). Si l'ascens es produís el curs vinent la prima seria de només un milió.

Un cop establerts a Girona Pini s'ha trobat amb el problema de qui acaba pagant els diners que a la junta de Rebled li falten per pagar les nòmines pendents dels jugadors i treballadors de club abans de la cita del 19 de febrer als jutjats. Pini havia deixat clar que estava disposat a posar sobre la taula aquest diners, 650.000 euros, però, lògicament, l'argentí entén que si ara paga aquesta quantitat aniria a compte del que posteriorment li hauria de donar a Delgado per la venda. I aquí hi ha el problema: Delgado no vol que es resti ni un cèntim del que li pertoca en l'acord i, per tant, el que ara avancés Pini per sortir del concurs de creditors acabaria suposant un sobrecost en el total de l'operació.

Delgado vol 2,4 milions d'euros per a ell i, si Pini n'hi posa ara els 650.000 que necessita Rebled, creu que no poden acabar anant en perjudici del que ell vol guanyar en el moment de la seva sortida de Montilivi. En canvi, Ricardo Pini entén que ell ha de posar-hi ara 650.000 euros ràpidament per aconseguir que el Girona surti del concurs i acabi la temporada sense dèficit. I, per tant, vol que aquesta quantitat ja compti per als 2'4 milions del total. Un altre factor que ha sorprès Pini és el fet que en tres dies que fa que és a Girona, encara no hagi estat citat a les oficines del club. Pini ha vingut amb un auditor de confiança el qual esperava poder estudiar-se a fons la situació econòmica de l'entitat.