La negociació per la venda de les accions de Josep Delgado a uns inversors argentins liderats per l'advocat i empresari Ricardo Pini va girar-se ahir al vespre com un mitjó, fins al punt que allò que semblava trencat de forma insalvable és ara una mica més a prop de concretar-se amb un acord beneficiós per a tothom. Les dues parts ?seguien al matí allunyades, però finalment després d'un darrer intent a la tarda per evitar la ruptura, la situació es va poder salvar. I no només això, sinó que a més a més Pini i els representants de la propietat van firmar un acord de confidencialitat per continuar amb la partida. Segons un comunicat emès pel Girona "les parts es comprometen a treballar conjuntament per determinar les necessitats econòmiques del club i establir el full de ruta econòmic fins a final de temporada. El Girona considera que aquest és un pas endavant en la negociació per l'entrada de Ricardo Pini a l'accionariat".

Pini, tal com avançava ahir Diari de Girona, tenia la ferma intenció de tornar-se'n cap a l'Argentina avui mateix, al costat del seu assessor de confiança i auditor, disgustat perquè entenia que li havien modificat algunes bases de l'entesa que ja s'havien concretat abans de la seva arribada a la ciutat. Fonts dels representants de la propietat, per la seva banda, tampoc veien gens clara la possibilitat de tancar l'operació i assenyalaven els inversors argentins com a responsables del canvi d'actitud. La sang, al final, no va arribar al riu i la situació es va reconduir. Per tant, Pini i el seu assessor s'han desdit d'anar-se'n i continuaran uns dies més a Girona amb la voluntat de concretar el seu desembarcament al club.

El gerent del club, David Hugas, considera que amb el nou escenari l'entesa amb Ricardo Pini i el seu grup d'inversors és una mica més a prop. "S'hauria de concretar tot plegat en qüestió de dies. Ara s'ha firmat un acord de confidencialitat i quan estigui tancat, si es que es tanca, n'informarem", va subratllar. Amb tot, Hugas va voler deixar clar que la viabilitat del Girona està garantida "es concreti o no la venda amb els inversors argentins o amb algun altre grup". Segons ell, per superar el concurs de creditors fan falta "380.000 euros", els necessaris per abonar a Hisenda una part del deute acumulat (el 12,5%), i afrontar despeses corrents com els sous de la plantilla i els treballadors, o la liquidació dels impostos trimestral. En els propers dies, els representants de la propietat i els possibles inversors establiran plegades les necessitats econòmiques fins a final de temporada i determinaran el full de ruta a seguir.

El principal obstacle que havia sorgit en la negociació era la negativa de Pini a abonar, a part dels 2,4 milions d'euros que s'hauria compromès a pagar en total a Delgado pel Girona, els 650.000 que calculava que feien falta per sortir del concurs de creditors. Els inversors, per tant, entenien que la quantitat que posessin per injectar líquid al club s'havia de descomptar del preu final de venda. Amb la situació reconduïda l'acord final sembla més a prop i inclouria primer l'entrada de Ricardo Pini a l'accionariat per acabar-ne adquirint el paquet majoritari.

Subvenció pública

A banda dels diners que Pini o un altre inversor puguin posar al Girona, el club està molt atent a la sortida del concurs de creditors perquè, d'aquesta manera, podrà rebre una important injecció en forma de subvenció de la Diputació. Són 290.000 euros que corresponen a les ajudes pactades amb l'ens supramunicipal en concepte de la publicitat que l'equip va lluir la temporada passada i l'actual. Per poder rebre aquests diners, però, cal que el club surti del concurs de creditors perquè una administració pública no pot fer cap pagament a cap entitat que es trobi en aquesta situació. Aquests diners seran una part fonamental per garantir la viabilitat fins a final de curs.

En els plans del club també s'hi compten els 60.000 euros que s'ingressaran pel traspàs de Gumbau al Barça, ara que ja ha debutat al primer equip, i el possible avançament d'uns diners de la LFP. Amb la situació esportiva convertida en una bassa d'oli, el partit determinant pel club es juga en les properes setmanes als despatxos.