S'estava arribant al primer quart d'hora de partit. L'Alcorcón buscava la porteria de Becerra. El Girona no acabava d'entrar en el partit i l'afició estava a l'expectativa, ben silenciosa. Feia fred a Montilivi, tal com ha de ser al mes de febrer, però encara no era fosc i algun valent podia, fins i tot, descordar-se l'abric i esperar a la segona meitat per posar-se el gorro. Sense que hi hagués cap gol a celebrar, l'afició va despertar de forma ben sorollosa. Per l'accés del gol nord va aparèixer un dels aficionats més estimats a Montilivi: Effah Kingsford.

Aquest nom no li sonarà pràcticament a ningú, però el sobrenom Sisplau és més que conegut a Montilivi. Sense cap mena de dubte, el ghanès és l'aficionat més inquiet i sorollós de la parròquia blanc-i-vermella. És capaç de córrer la seva zona de la graderia de banda a banda fent picar el tambor, interactuant amb la resta d'aficionats i animant el seu equip amb crits que van del "Girona! Girona!" fins al també habitual "Sisplau! Sisplau!". En la majoria d'ocasions, però, la seva petició per aconseguir que la resta de públic animi no té èxit. Són pocs els socis de tribuna que li segueixen el fil, però Kingsford va ser rebut ahir amb aplaudiments generals. Se'l trobava a faltar.

En tota aquesta temporada, en Sisplau no havia pogut fer acte de presència a Montilivi perquè era al seu país d'origen, a Ghana. El seu pare estava malalt i va decidir estar amb ell. Des d'allà, però, no s'ha perdut ?l'actualitat del Girona, gràcies a Internet. Ja fa més d'una setmana que va tornar a Girona i ahir no va perdre l'oportunitat de presenciar el primer duel del mes de febrer de l'equip de Machín, que en les anteriors dues jornades havia jugat fora.

Veí de Girona i de 30 anys, en Sisplau ja fa un parell de temporades que segueix amb fidelitat el club gironí. La seva passió pel club el va convertir fins i tot en la imatge publicitària per a la captació de socis del curs 2012/13.

La massa social del Girona no es caracteritza per ser la més sorollosa i, tot i el bon funcionament de l'equip, està costant omplir l'estadi. Ahir s'hi van acostar 4.856 espectadors. No és la millor entrada de l'any però la graderia va agafar molt més color que en partits recents, en què no s'havia superat la xifra de 4.000 aficionats.