Malgrat que la Copa Catalunya hagi perdut glamour i el cert prestigi que tenia ara fa uns anys, el cert és que cap equip li fa un lleig a classificar-se per una final. És una oportunitat única per omplir la vitrina amb algun títol i això sempre crida l'atenció. Fins i tot per al Girona, un equip que té els cinc sentits posats a la lliga, on està signant una temporada per emmarcar. Pablo Machín tindrà feina per fer canviar el xip al seu vestidor, però és el que els tocarà als jugadors a partir de les 8 del vespre, moment en el que començarà el partit contra el Gavà. El conjunt que entrena Juanma Pons és el darrer obstacle per als gironins, que de guanyar es classificaran per a la final de la competició, en la que es veurien les cares amb el guanyador del duel entre l'Europa i el Sabadell.

"No és el nostre objectiu principal i ens ho prenem com n partit més, però si passem serà molt bonic jugar una final. El Girona no té gaires trofeus a les seves vitrines, pel que és una bona oportunitat", expressa Pablo Machín, que té molt clar que reservarà als homes importants per al duel de diumenge a Tenerife i utilitzarà "els menys habituals" perquè "agafin ritme de competició i es mostrin". Tot això, amanit amb una dosi de "respecte" cap al rival, un Gavà que ha canviat de dalt a baix durant el mercat d'hivern i que ve de trencar una ratxa de 10 partits sense guanyar amb una clara victòria al camp del Palamós (1-4): "Sabem que, teòricament, som els favorits, però si no ho fem bé, fins i tot un Tercera Divisió et pot complicar les coses".

Juanma Pons, tècnic del conjunt del Baix Llobregat, reconeix que "dues categories es noten molt" i que el Girona, encara que jugui amb els menys habituals, és el favorit. Això no obstant, no amaga que la "il·lusió" per disputar una final farà que els seus homes es deixin la pell per guanyar. "Anirem amb ganes de passar l'eliminatòria. Ho aprofitarem perquè tots plegats agafin ritme de joc i perquè l'equip segueixi creixent", afegeix.

Immers en un fort embolic institucional, el Gavà ha netejat la seva cara durant aquest mes de gener, en el que ha registrat 16 baixes i ha comptat fins a 15 incorporacions, quedant-se només amb Rubi, Dani Hernández, Adri Gimeno, Fran Orellana i Xavi Civil. Instal·lat a la part baixa de la classificació de Tercera, l'1-4 al camp del Palamós ha reactivat les esperances dels barcelonins de cares a la permanència. Exempt en els quarts de final, el Gavà va desfer-se del Terrassa (5-0), L'Hospitalet (per penals, després d'acabar 1-1) i Prat (2-0).

Els precedents, favorables

Ara fa 9 temporades, Girona i Gavà també van protagonitzar un matx de Copa Catalunya. Va ser en la segona ronda de la competició, quan tots dos equips es van veure les cares a La Bòbila, en un duel resolt clarament a favor dels blanc-i-vermells (0-5). El Girona, dirigit llavors per Domènec Torret, es van imposar gràcies al doblet d'Idiákez i els gols de David Prats, Caballero i Morales. A banda d'aquest enfrontament, el Girona ha visitat el camp del Gavà en 16 ocasions més. En la majoria (10, comptant la de Copa Catalunya) hi ha vençut, mentre que només ha perdut en 3 ocasions.

Com a curiositat, els davanter Gerard Bordas i el migcampista Eloi Amagat van vestir la samarreta del Gavà. El manresà ho va fer les temporades 02/03, 06/07 i 07/08. El gironí, el curs 06/07.