Pablo Machín continua polvoritzant rècords a la banqueta del Girona i després d'haver dirigit l'equip de Montilivi en 36 partits de la Lliga Adelante ??-entre aquesta temporada (23) i la passada (13)-, la seva efectivitat creix de manera exponencial. Amb ell d'entrenador el Girona ha sumat el 60% dels punts que s'han posat en joc (65 de 108), presentant uns números sinó d'ascens directe, com a mínim de play-off assegurat. El sorià ha guanyat 19 d'aquests 36 partits que ha dirigit, o sigui, més de la meitat, n'ha empatat 8 i n'ha perdut 9. La LFP va tornar a reconèixer ahir els mèrits del tècnic miracle del Girona designant-lo com el millor del mes de gener de la Lliga Adelante, després que els de Montilivi s'havin convertit en l'equip més en forma de la competició amb quatre victòries, un empat i cap derrota en aquest període. Aquest guardó ja l'havia obtingut també l'octubre passat.

La temporada passada Machín va aconseguir 21 punts en els últims 13 partits de Lliga que van acabar valent una permanència in extremis pel Girona. Aquella tendència guanyadora no només s'ha mantingut, sinó que ha acabat d'explotar aquesta campanya. En 23 jornades els blanc-i-vermells són segons, a tres punts del líder, amb un balanç de 13 triomfs, cinc empats i cinc derrotes. Registres superiors als que va firmar l'equip de Rubi fa dues temporades, fins ara el model on enmirallar-se. Superat l'equador de la lliga, el Girona mai ha sigut inferior a cap rival i en les derrotes encaixades, només en una ocasió, contra el Betis a l'estadi (1-3) ha caigut per més d'un gol de diferència.

Aquest moment dolç de forma de l'equip gironí ha arribat, precisament, després d'un mes de desembre que per alguns ja convidava al pessimisme per les dues derrotes seguides amb Barça B i Saragossa i l'empat contra l'Alabès. El Girona va estar quatre partits sense guanyar però va començar el 2015 imposant-se en el derbi contra el Llagostera (1-2). Després va venir l'empat amb el Mallorca i els triomfs davant Lugo (1-2), Racing (0-1) i Alcorcón (3-0). És la segona millor ratxa de la temporada, igualada per l'inicial de la lliga amb tres triomfs també seguits, i superada per les quatre victòries consecutives davant Ponferradina (3-0), Albacete (0-1), Sabadell (0-2) i Mirandés (3-0). Una victòria diumenge al camp del Tenerife permetria igualar aquell registre.

En 36 jornades, el Girona només ha perdut de manera consecutiva un màxim de dos partits. I ho ha fet únicament en tres ocasions: el curs passat es va caure davant Múrcia (0-1) i Sporting (3-1) en els primers dos duels de Machín a la banqueta i aquesta campanya es van encadenar derrotes davant del Valladolid (2-1) i el Las Palmas (1-2) i contra el Barça B (0-1) i el Saragossa (2-1). Precisament el Girona no perd des d'aquell dia a La Romareda. D'allò ja en fa sis jornades.