El Girona, el millor equip de 2015 de la LFP, comptant la Lliga BBVA i la Lliga Adelante, buscarà aquesta tarda la quarta victòria consecutiva. Els números de l'equip de Pablo Machín en l'any nou són immaculats, quatre victòries (Llagostera, Lugo, Racing i Alcorcón) i un empat (Mallorca) per un total de 13 punts sobre els 15 possibles. És més, ara els blanc-i-vermells tenen l'oportunitat d'agafar la millor ratxa des que el tècnic de Soria és a la banqueta guanyant avui a l'Heliodoro Rodríguez. Amb ?Machín, aquesta temporada, ja s'havien acumulat quatre triomfs consecutius (Ponferradina, Albacete, Sabadell i Mirandés), però en les següents jornades es va perdre seguit contra Valladolid i Las Palmas. Assolir avui el quart partit guanyat seguit voldria dir que els de Montilivi haurien sumat 16 dels últims 18 punts, xifres de rècord i la clara demostració que, tot i el seu reduït pressupost, el Girona és un clar aspirant a l'ascens.

L'entrenador sorià dirigirà avui el seu 37è partit de lliga als gironins, acumulant un balanç de 19 triomfs, vuit empats i nou derrotes. L'últim partit perdut va ser a Saragossa, a mitjans desembre, per 2-1. D'allò en fa sis jornades.

El calendari, a partir d'ara, ofereix test de gran exigència per al Girona. Després de jugar a Tenerife, els blanc-i-vermells tindran dos duels seguits davant rival directes (Sporting i Betis), que poden marcar definitivamen les opcions de cadascun d'ells a la part alta de la classificació. Després, abans de tornar a jugar de manera consecutiva amb equips implicats en la pugna per pujar a Primera (Valladolid i Las Palmas, els rivals seran més assequibles (Numància, Ponferradina, Albacete, Sabadell i Mirandés). En qualsevol cas, amb 44 punts a la classificació, el Girona pot certificar la permanència aquest mateix mes si supera els 50. I després ja serà el moment perquè el canvi de discurs sigui oficial.