La delicada situació econòmica que viu el Girona obligarà els seus aficionats -ja siguin abonats o no- a passar per caixa diumenge (12.00) si volen presenciar en directe el partit contra l'Sporting de Gijón. L'atractiu del duel entre dos dels colíders juntament amb la necessitat urgent d'ingressar líquid per fer front a pagaments endarrerits amb plantilla i treballadors, ha fet que el consell d'administració hagi pres la decisió de designar el partit "Dia d'ajuda al club". Els preus de les entrades per als socis són: 10 euros als gols, 15 a preferent i 25 a tribuna mentre que els no abonats hauran de pagar 20 € al gols, 30 a preferent i 40 a tribuna. Tota la mainada de zero a cinc anys entrarà de franc mentre que els nens d'entre sis i 12 anys pagaran 5 euros si són abonats i 10 si no ho són. A més a més, cada abonat pot comprar una entrada suplementària pel mateix preu de la seva. En el cas dels no abonats, el preu de l'entrada se'ls descomptarà del carnet si es fan socis aquesta segona volta. Els estudiants de la Universitat de Girona podran comprar entrades a 10 euros a la zona de preferent.

"Evidentment que no ens solucionarà el concurs de creditors però tot el que sigui generar recursos que permeti entrar aire fresc, benvingut sigui", deia ahir el vicepresident Patxi Otamendi. El directiu entén que la mesura pugui no acabar d'agradar del tot a l'abonat però també confia que la gran temporada de l'equip i la comprensió dels aficionats davant la situació que viu el club farà que responguin. "Hem intentat fixar uns preus per tal que al soci no li suposi cap despesa gaire gran. A més a més la mainada podrà entrar de franc i això pot empènyer moltes famílies", assegura el dirigent.

La de diumenge serà la segona jornada econòmica de la temporada. La primera va ser en el partit contra el Barça B (0-1) en la qual l'afició va respondre amb un notable (uns 5.500 espectadors). La victòria a Tenerife i el fet de tenir els mateixos punts que el líder Las Palmas i el rival, l'Sporting, ha confirmat les aspiracions d'ascens d'un Girona que ja té a la butxaca l'objectiu de la permanència. Amb la il·lusió del possible ascens, el club fa setmanes que treballa per solucionar la situació econòmica. A la plantilla se li deuen els mesos de desembre i gener, mentre que per als treballadors i tècnics del planter els endarreriments són encara més grans. "Necessitem que la gent respongui. És clar que no volem que tot recaigui sobre el soci però ara mateix no tenim gaires més canals d'ingressos", confessa Otamendi.

El vicepresident recorda que des del Consell s'està treballant amb "diverses alternatives" a la venda per tal de solucionar l'actual situació econòmica. "Hi ha diferents línies. No només la venda", destacava. En aquest sentit, Otamendi va llançar un missatge de tranquil·litat a la parròquia blanc-i-vermella. "Som conscients que la situació és complicada però que tothom tingui claríssim que no deixarem caure ni enfonsar el Girona", sentenciava.