Diumenge podria ser un dia molt especial per a la història del Girona. El conjunt blanc-i-vermell rep l'Sporting de Gijón en en un duel de la màxima entre dos dels tres colíders de la categoria. Un partit de luxe entre dos dels aspirants al premi de l'ascens a Primera que de ben segur farà xalar l'afició malgrat la "jornada d'ajuda" que ha decretat el club. El matx de diumenge tanmateix té més al·licients encara. Un és el catxet del rival, l'Sporting. Des del vestidor es tenen ganes de guanyar d'una vegada per totes un dels rivals directes en la lluita per pujar com són els asturians. A més a més, estadísticament un triomf diumenge suposaria arribar als 50 punts que certificarien, quelcom que és virtual ja, com és l'objectiu inicial de la permanència.

Els tres punts contra l'Sporting per acabar-ho d'arrodonir completaria el primer centenar de victòries a Segona Divisió A des del retorn a la categoria. Una xifra màgica que s'ha anat llaurant a foc lent durant les darreres sis temporades i mitja des que el gol de Migue al play-off contra el Ceuta va tornar el Girona a la categoria de plata mig segle després de l'últim cop.

Tot va començar aquell 30 d'agost del 2008 quan un gol de Jaume Duran va donar els tres punts a un modest i humil Girona al camp de tot un Celta de Vigo. Va ser la primera de les 99 victòries que acumula el conjunt blanc-i-vermell. Llavors vindria la golejada a l'Alacant (3-0) a Montilivi en el primer partit a casa d'aquesta etapa i així, fins arribar a l'actualitat. Han estat 280 partits comptant els quatre de la històrica promoció d'ascens a Primera Divisió contra l'Alcorcón i l'Almeria, en els quals el Girona ha alternat tardes de glòria, d'emocionants i de ben poc reeixides. La gran dinàmica de l'equip aquesta temporada ha fet capgirar una sèrie que abans de començar la Lliga actual era negativa. I és que a l'agost, el Girona sumava més derrotes (93) que no pas victòries (85). Els 14 triomfs d'aquest curs 2014-15 amb Pablo Machín a la banqueta superen ja tots els que es van aconseguir en quatre de les sis temporades anteriors. L'any del debut amb Raül Agné, primer i Javi Salamero i Miquel Olmo després, el Girona tan sols en va sumar 11 de victòries. L'any següent (2009-10) amb Cristóbal Parralo i Narcís Julià, es va arribar a les 13. En els dos anys que més s'ha patit per mantenir la categoria les xifres de victòries van ser de només 12. Va ser la temporada 2011-12 amb Agné, Josu Uribe i finalment Javi Salamero i també l'any passat amb Ricardo Rodríguez, Javi López i al final Machín. Dos cursos en què es va patir d'allò més però que finalment van cloure amb un aprovat pels pèls. A la temporada 2010-11, la del retorn d'Agné, el Girona va sumar 15 victòries, una xifra que es pot igualar diumenge. Més lluny queden les 22 del fins ara millor curs de la història, amb Rubi a la banqueta (12-13).

De moment, l'entrenador amb més victòries a Segona A amb el Girona és, encara, Agné. L'actual tècnic del Tenerife n'acumula 27 per les 22 de Rubi. El maresmenc el té a tocar Machín, que ja en duu 20. Més enrere queden Narcís Julià amb 12, Javi Salamero amb 8, Ricardo Rodríguez amb 5, Josu Uribe amb 3 i Javi López i Cristóbal Parralo amb només una. Pel que fa a l'aspecte golejador, en aquests 280 partits, el Girona ha marcat un total de 370 gols i n'ha rebut 361. La relació, com la de victòries, s'ha capgirat aquesta temporada ja que a l'estiu el balanç era desfavorable. El mitjpunta asturià Jandro Castro continua sent de moment el màxim golejador de l'equip a la categoria de plata amb 36 gols. El segueix de prop el barceloní Felipe Sanchón, que ja en duu 33.

En blanc-i-negre

La xifra de victòries es dispara fins a les 213 si tenim en compte les 12 temporades a la categoria de plata que el Girona va disputar en diferents etapes el segle passat (1934-36, 1939-43, 1948-51 i 1956-59). La primera victòria de la història del Girona FC a la categoria de plata va ser el 9 de desembre del 1934 a l'antic estadi de Vistalegre davant el Saragossa (2-1). El total de partits disputats a Segona Divisió pel Girona des d'aquella tan llunyana temporada 34-35 és de 556. Els gols marcats durant tots aquests matxs han estat 823 mentre que en contra se n'han encaixat 843, per tant el balanç després de 18 temporades i mitja encara és negatiu.