els grans se li resisteixen al gironaL'expulsió de Bigas va marcar la derrota a Saragossa (2-1).Felipe va fallar un penal amb el Las Palmas (1-2)A Valladolid,no hi va haver opcions d'empatar (2-2). Contra el Betis, Rubén Castro va marcar la diferència (1-3).A Gijón, Juncà va empatar (1-1).

El Girona està signant un any de matrícula d'honor. Enfilat fins al segon lloc de la classificació amb els mateixos punts (47) que el líder Las Palmas, l'afició blanc-i-vermella xala partit rere partit veient com els seus van destrossant rivals i ampliant el seu caseller de punts. La temporada és, de moment per emmarcar, i un play-off o un ascens a Primera la situaria al lloc més alt del llibre de la història del club. Una sola taca negra té de moment el curs del Girona: els enfrontaments directes contra rivals que lluiten per l'ascens a Primera. I és que dels cinc equips que ocupen, juntament amb els gironins, els sis primers llocs de la taula, el conjunt de Pablo Machín ha perdut contra Las Palmas (1-2), Betis (1-3), Valladolid (2-1) i Saragossa (2-1). Tan sols va poder esgarrapar un empat al darrer segon al Molinón contra l'Sporting, el rival que diumenge visitarà Montilivi. És per això que des del vestidor hi ha moltes ganes de guanyar aquest partit. La plantilla és conscient que en tots aquests duels directes, l'equip ha donat la cara, ha competit de tu a tu i ha tingut opcions de sumar força més punts. Sigui com sigui però, és una realitat que el Girona fins ara no ha pogut derrotar cap dels candidats a l'ascens i per això mateix l'equip té ganes de treure's aquesta espina.

Amb els mateixos punts que el primer classificat després de 24 jornades poques objeccions se li poden fer al Girona. Només cinc derrotes ha patit el conjunt de Pablo Machín i, segurament, exceptuant la del dia del Betis a Montilivi, la resta han estat en partits molt anivellats en què el marcador hauria pogut ser fàcilment un altre. Curiosament però de les cinc derrotes, quatre han estat contra els equips que ocupen posicions d'ascens i de promoció. La més clara va ser davant el Betis quan Rubén Castro va esvair les il·lusions blanc-i-vermelles i va capgirar l'1-0 de Felipe (1-3). Tampoc va poder el Girona amb el Las Palmas. En un partit més que correcte dels gironins, dos gols matiners dels canaris i un penal fallat per Felipe van fer volar els tres punts.

El següent repte dels gironins va ser la visita al senyorial i poderós Valladolid de Joan Francesc Ferrer, Rubi. Malgrat tenir ocasions per avançar-se, la qualitat de Bergdich i la velocitat dels extrems van situar un 2-0 al marcador difícil d'igualar. El gol de Juncà va maquillar el marcador (2-1) en un partit en què Becerra va aturar un penal a Óscar Díaz. Tampoc hi hauria sort a La Romareda. Carregats de baixes i amb Bigas a l'onze, els de Machín s'avançarien gràcies a un gol de Mata. Tot i això, l'expulsió del jove altempordanès només començar la represa va facilitar les coses perquè el Saragosssa remuntés (2-1).

L'altra derrota de la temporada va ser a Montilivi, contra el Barça B. El filial blaugrana no és un rival de la part alta, al contrari. Els d'Eusebio Sacristán arribaven amb l'aigua al coll i, només la màgia del futbol va fer que no sortissin escaldats de Montilivi. En un partit amb més d'una dotzena de clares ocasions per al Girona, les aturades del porter Ortolà, la mala punteria dels davanters locals i una magnífica jugada del jove croat Halilovic va donar increïblement els tres punts al Barça (0-1).

Quatre derrotes -tret de la del Barça B- que han fet que els més pessimistes tinguin arguments per dir que el Girona té complicat plantar cara als grans equips de la categoria en la lluita per l'ascens. Diumege, l'equip de Pablo Machín té la primera oportunitat per capgirar la dinàmica de la primera volta i començar a guanyar rivals potents. L'Sporting d'Abelardo Fernández és el primer i la setmana vinent, el repte serà conquerir el Benito Villamarín (dissabte, 20.00) contra el Betis.

Una història repetida

Les dificultats del Girona per superar els grans candidats a l'ascens ja es van produir fa dos anys, en l'altra ocasió en què els blanc-i-vermells van lluitar per pujar a Primera. Aquella temporada, amb Rubi a la banqueta, el Girona en els enfrontaments contra els tres primers classificats, només va aconseguir superar el Vila-real a la primera volta a Montilivi (2-0). El campió, l'Elx, es va imposar a Girona (0-1), mentre que al Martínez Valero el resultat va ser de 0-0. El Vila-real, amb equip reforçat acop de talonari al mercat de gener, va golejar els gironins a la tornada (4-1). Tampoc hi va haver manera amb l'Almeria. Els andalusos van guanyar a Montilivi amb un gol de Chumbi a l'afegit (0-1) i al Juegos del Mediterráneo (2-1) el dia del famós penal de Trujillo al paraguaià Acuña no xiulat.