Anar partit a partit, i la xerrameca habitual. Sí, el discurs li ha funcionat al Girona. I li ha de seguir funcionant, començant pel partit de demà contra l'Sporting de Gijón. En aquest cas, però, la victòria tindrà una recompensa afegida. Hi ha una dosi extra de motivació de cara a aquesta cita. N'és conscient la plantilla, començant pel seu entrenador, Pablo Machín. Ja no es tracta de tres punts més. Ho són, i molt importants, per descomptat. Però guanyar demà significaria enfilar-se fins a la màgica xifra dels 50 punts. Però és que encara n'hi ha més: guanyar significarà, per fi, ser capaç de derrotar un equip de la part alta de la classificació. Això, de moment, el Girona no ho ha aconseguit. Ha derrotat un bon grapat de conjunts, tots ells de la part mitjana o baixa de la taula. És per això que la visita de l'Sporting, un rival al qual Machín no dubta a elogiar, es presenta com una gran oportunitat per "donar un cop de puny al damunt de la taula" i demostrar que aquest Girona aspira a més que la permanència.

"Arribar als 50 punts ens donaria molta tranquil·litat, però aquest seria el discurs que dèiem quatre mesos enrere. És cert que ens la donarà, però l'equip ha demostrat sobradament que és ambiciós, que té fam i que no està aquí a dalt per casualitat. Per això, necessitem guanyar els equips capdavanters d'una vegada per totes. I aquest és un molt bon moment. Volem dir que som capaços de fer-ho, de guanyar als favorits a l'ascens. És l'hora de posar les nostres cartes cara amunt de de donar un fort cop de puny al damunt de la taula". Així s'explica Machín, qui subratlla també la "motivació" que genera el partit de demà, una cita que reuneix "tots els condicionants" no només perquè "la nostra afició gaudeixi", sinó també perquè ho facin els seus jugadors.

Això sí. El sorià és el primer que sap que l'Sporting és, a dia d'avui, un dels rivals més perillosos de tota la lliga. I que, per tant, guanyar no serà bufar i fer ampolles. "Ens enfrontem a un dels equips més capacitats per imprimir un alt ritme als partits. El seu aspecte físic és boníssim i, possiblement, són el millor equip de tota la Segona A en aquest apecte. Són intensos, amb qualitat a totes dues àrees. No és cap casualitat que l'Sporting està ben amunt a la classificació", valora. Per això dóna encara més importància al fet d'"avançar-se en el marcador", de mantenir "la porteria a zero" i, sobretot, de seguir insistint encara que el marcador, si es dóna la circumstància, somrigui als interessos dels gironins. "Podem posar-nos per davant, però si hi ha un equip que et pot amenaçar fins i tot així, aquest és l'Sporting. Fins al minut 95 és capaç d'imprimir el mateix ritme i sempre pensa en la porteria rival. A més, ha remuntat en moltes ocasions. Això diu molt d'aquest gran equip. Si marquem haurem d'insistir per assegurar el segon", expressa, alhora que preveu un enfrontament d'anada i tornada; un duel "amb molt de ritme" en el qual pot passar de tot. "Potser juguem a la ruleta russa o a un duel de boxa de pesos pesants. El que és segur és que, el primer que encerti, tindrà molt de guanyat", conclou.