L'empat del Girona contra l'Sporting va tenir, relativament, poques conseqüències a la classificació. Els de Machín eren segons, igualats amb el Las Palmas i els asturians, i després de la jornada d'ahir els canaris recuperen la seva posició de líders en solitari amb 50 punts (van tombar el Racing per la mínima) i per darrere se situen el Valladolid (va tombar l'Alcorcón també per 1-0), els gironins i l'Sporting, igualats a 48. El millor average situa l'equip de Rubi en posició d'ascens directe. El furgó de dalt el completen el Betis (46), que no va passar de l'empat sense gols al camp de l'Albacete abans de rebre, precisament, el Girona dissabte, i el Saragossa (41), que va arrencar el mateix marcador de Sabadell.

A falta de 17 jornades pel final de la Lliga el Girona és a una victòria de la permanència (que se sol situar en 50-51 punts) i encara no ha perdut cap partit aquest 2015. És més, tot i l'empat contra l'Sporting, ha pogut ampliar el marge en la lluita pel play-off. Si abans de començar la jornada la distància amb el setè (Ponferradina, 36), el primer equip que queda fora de la promoció, era d'onze punts, ara ja són 12. O sigui, quatre partits. Els del Bierzo es van veure sorpresos en els últims minuts pel Numància al Toralín (1-2).

La Lliga avança i les sis primeres posicions semblen clares, amb Las Palmas, Valladolid, Girona, Sporting i Betis en un mocador, pugnant per l'ascens directe, i el Saragossa, a l'alça, intentant atrapar els primers classificats. Els aragonesos, sisens, tenen cinc punts d'avantatge sobre el setè. Es confirma que s'ha obert una notable escletxa entre els equips que aspiren a pujar a Primera.

La propera jornada hi tornarà a haver un duel directe entre els equips implicats en aquesta zona alta. Serà al Benito Villamarín, en un Betis-Girona que pot donar l'oportunitat als andalusos d'avançar els de Machín però que, també, pot permetre a l'equip de Montilivi deixar tocat un rival que ara fa tres partits que no guanya. El Las Palmas té una sortida prou complicada a Alcorcón, mentre que l'Sporting rep un Mirandés que en els últims partits ha afluixat el ritme. El Valladolid, per la seva banda, juga al camp del Tenerife de Raül Agné.

Aquesta ha estat una jornada marcada per l'escàs poder realitzador dels equips. Cinc partits han acabat amb empat a zero, tres amb victòries mínimes (1-0 o 0-1) i un altre amb empat a un. En total només s'han marcat deu gols en onze partits.