Minut 93. Després d'una batalla de tu a tu, d'haver aguantat l'embranzida inicial a tot un Sporting i de, fins i tot, tenir les cames més fresques que no pas el rival, el Girona disposa d'una última ocasió per desnivellar el 0-0 que encara monopolitza el marcador. L'ocasió. Amb majúscules. Pere Pons, amb encara benzina al dipòsit, fa una d'aquelles conduccions marca de la casa i es treu del barret una assistència de llibre per a Jaime Mata. El davanter es planta sol davant Alberto. Montilivi es frega les mans. Però en comptes de xutar, Mata va optar per driblar; no li va sortir de primeres i després se li va fer de nit. El partit moria llavors i s'esvaïa qualsevol opció de marcar. "Aquestes, en Mata no les sol fallar", lamentava Pere Pons a la zona mixta. "Em preocupa que la falta de gol l'obsessioni", demanava el tècnic Pablo Machín a la sala de premsa. Mentre això passava, Mata, ja al vestidor, seguia donant voltes a la jugada i no va ser fins ahir, després de l'entrenament, que va dir la seva. Va admetre l'errada, va confessar que va marxar ben" fomut" cap a casa però també va calmar els ànims als que li demanen més encert de cara a porta: "Els gols acabaran arribant, per això estic tranquil".

Mata va rememorar l'acció de diumenge, explicant que "en comptes de forçar el xut amb la cama esquerra" el que havia provat havia estat "driblar el porter", tot i que l'experiment no li va acabar de funcionar. No va amagar que "a les meves botes vaig tenir l'oportunitat de donar la victòria al meu equip; si la pilota hagués entrat, el signe del partit hauria estat un altre". Igualment, va afegir que, ara mateix, "no estic tenint sort de cares al gol" (fa 6 jornades que no marca), però que en cap cas pensa obsessionar-se. "Com a davanter, sempre intento fer gols. Ara no en faig, però almenys genero ocasions i aquesta és l'única manera perquè la pilota acabi entrant. Per això, estic convençut que acabaran arribant. En aquest aspecte estic tranquil".

La part positiva del duel amb l'Sporting per a Mata va ser el fet d'haver recuperat la titularitat en detriment de Felipe, que va descansar per problemes físics. "Ho vaig saber al mateix dia. M'ho vaig prendre amb moltes ganes i també amb il·lusió, com és normal. Estic content d'haver tornat a jugar d'inici. Vaig intentar aprofitar la meva oportunitat. Pensava que, físicament, em costaria més, però als darrers minuts em sentia perfectament. Crec que vaig estar a l'alçada", va resumir.

Confia a tenir continuïtat aquest dissabte al camp del Betis, l'únic partit que, ara mateix, el vestidor té en ment. I és que, com bé admetia Mata, a Montilivi ningú pensa encara en les opcions de fer el play-off tot i que la distància amb el setè és meteòrica (12 punts): "No parlem de tot això. Seria un error mirar més enllà d'aquest dissabte, no en tenim la necessitat. Ara ens toca anar a competir a Sevilla".