El consell d'administració del Girona espera que avui, o com a molt tard, dilluns vinent el magistrat del jutjat mercantil, Hugo Novales, els condeixi una pròrroga d'unes setmanes per no haver de celebrar la junta de creditors el dijous de la pròxima setmana (19 de febrer). El Girona necessita aquesta "ajuda" de Novales per donar temps a Josep Delgado a trobar els 380.000 euros que són necessaris per sortir del concurs de creditors atès que cap de les teòriques vies obertes per vendre el club estan fructificant de manera ràpida. Ricardo Pini ja ha llençat la tovallola després de no poder tancar la venda en els deu dies que va passar-se a Girona negociant amb l'entorn de l'actual propietari. I, la segona via, un grup inversor sud-americà que es va posar en contacte amb l'entorn de Delgado a través de Pere Guardiola, representant del director esportiu Quique Cárcel i germà de l'actual entrenador del Bayern, no ha avançat de manera substancial en els últims dies a diferència del que s'havia escampat des de les oficines de Montilivi. Una situació que, sobretot, després de les declaracions de Francesc Rebled a Tenerife, ha tensat la relació entre el president del Girona i el propietari de la majoria accionarial de l'entitat.

Diumenge, després de la victòria de l'equip de Pablo Machín a Tenerife, el president Francesc Rebled va assegurar que la venda al grup que, segons ell, liderava Pere Guardiola "amb gent de futbol d'aquí" era "imminent" a l'hora de la veritat el més calent encara és a l'aigüera. El fet que Josep Delgado hagués posat com a data límit ahir per obtenir vendre el club i així obtenir els 380.000 euros per a pagaments necessaris per a sortir del concurs de creditors va fer que es dilluns es convoqués d'urgència una reunió del consell d'administrarció. El caràcter extraordinari de la trobada corresponia a lal suposat requisit exigit pels teòrics compradors que el consell fos buit. Això va fer que els consellers i també el president Francesc Rebled signessin una carta de dimissió tot posant el seu càrrec a disposició de la propietat. Un cop estancada la venda, Josep Delgado, com màxim propietari de UE Girona, té a les seves mans les renúncies de tots els dirigents. Aquest fet sumat a les tibantors dels darrers dies sorgides amb Rebled fa que no es descarti cap escenari. De moment, Rebled i el consell segueix exercint però en el cas que Delgado es decidís a fer-les efectives caldria reorgantizar de nou l'òrgan directiu del club.

Així, amb l'equip en posició d'ascens directe a Primera, el club es torna cada dia que passa un caramel més atraient per a possibles nous compradors. Una victòria diumenge contra l'Sporting de Gijón encara faria dubtar una mica més Josep Delgado de la conveniència de desfer-se d'un club que va comprar l'estiu del 2010 al llavors president, Josep Gusó, que va ser l'artífex de l'ascens a Segona A i de la conversió del Girona en Societat Anònima. Això sí, si no vol vendre, Josep Delgado haurà de trobar recursos per sortir de l'actual situació de concurs d creditors.