El girona va esgarrapar un valuós empat a casa contra l'sporting de gijón.El porter Cuéllar busca l'esfèrica per dalt amb la pressió de dos dels centrals del Girona, Jonás Ramalho i Florian Lejeune, que buscaven la rematada.Miguel Ángel Cifuentes, una setmana més molt actiu per la seva banda dreta, prova de desfer-se d'Isma López, defensor de l'Sporting de Gijón.

Per fi ho ha dit. Per fi s'ha atrevit a nomenar-ho. Directament, sense embuts. Poques paraules, això sí, i emmig d'una resposta que valorava un altre tema, però després de 25 setmanes de competició, Pablo Machín ja ha parlat, obertament i sense embuts, de la Primera Divisió. Tantes i tantes jornades recordant que la permanència és l'únic objectiu, que semblava que tot i la gran trajectòria del Girona, ningú dins el vestidor volia anar-se'n de la llengua. Fins que ahir, després d'empatar (i estar a punt de guanyar) a tot un Sporting de Gijón, Machín va admetre que, si el seu equip és capaç de mantenir una línia regular fins al final de la lliga, es convertirà en un clar aspirant en la lluita per l'ascens. Se li va preguntar al sorià sobre la ratxa del Girona: són ja 8 els partits consecutius sense perdre i només 2 els gols encaixats en aquest 2015. Davant aquests números, Machín es va deixar anar: "Costa molt estar tant de temps sense perdre. Els números reflecteixen el que som: sòlids, solidaris, encertats al darrere. Som un equip difícil de guanyar. Si seguim així, serem un candidat a lluitar per pujar a Primera. Serà complicat, però estarem a dalt segur si seguim així".

Era comprensible que, unes setmanes enrere, apostés per la prudència. Que no s'embalés més del compte. Ahir no ho va fer pas, però tampoc va negar la realitat. El Girona, després de 25 jornades, ?se?gueix lluitant de tu a tu amb els pesos pesants de la lliga. I ahir, tot i que l'Sporting va ser protagonista al primer temps, va mostrar prou arguments com per merèixer una victòria que, per una cosa o altra, al final no va quedar-se a l'estadi. "A la segona part hem sigut superiors, hem generat ocasions que el més normal hauria estat materialitzar-les. El premi hauria estat ben merescut. He vist la victòria en molts moments, estant per sobre del rival i obligant el seu porter a fer bones aturades". Així valorava Machín l'actuació del Girona, al qual va veure encara "més intens" que no pas el seu adversari. "Crec que l'Sporting és el segon equip amb més intensitat de la lliga i m'enorgulleix poder dir que nosaltres, pel que s'ha vist, som els primers".

Per al tècnic, l'equip va "gua?nyar un punt" i no en va deixar escapar dos, tot i que va lamentar no haver acabat sumant la victòria. "Podríem haver guanyat. Per ocasions, les nostres han estat més i també més clares. Marxem cap a casa amb una victòria honorífica", va dir.

Cifuentes i l'honestedat

Dues accions clau van ser valorades per Machín a la sala de premsa. La primera, el més que possible penal sobre Miguel Ángel Cifuentes en una jugada en què, tot i rebre una empenta a dins de l'àrea, el defensor del Girona no es va deixar fer caure. "L'àrbitre hauria pogut xiular penal, però hem estat massa honestos. Un altre hauria posat en més dificultats al col·legiat", va valorar. I encara va dir més: "Sóc el primer que reclama honestedat i hem d'ajudar els àrbitres, però potser ens hem passat i tot. M'he enfadat perquè no ha xiulat el penal, no perquè en Cifu no s'hagi deixat caure. No diré mai que un jugador meu no ha actuat bé quan ha demostrat ser un bon company".

L'altra acció va ser la que va protagonitzar Jaime Mata al descompte i en què el davanter no va saber marcar quan es va quedar tot sol al davant del porter Alberto. Una jugada semblant a la que fa una setmana va protagonitzar a Tenerife, on tampoc va estar encertat: "Em preocupa que s'obsessioni amb el gol. A ell, com a tots, sempre els demano que aportin el màxim, que si?guin rigorosos, que es buidin, siguin ambiciosos i que tinguin iniciativa. Si ho fan, estic convençut que el premi del gol acabarà arribant. A més, Mata sempre ha vist porteria i aquesta temporada tampoc ha estat una excepció. Tant de bo no trigui a marcar de nou. Serà important per a ell i també per a l'equip".