La situació de l'Albacete Balompié s'agreuja cada dia més. Després que el club demanés el procés de liquidació per no poder fer front als pagaments exigits per Hisenda, ahir el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d'Albacete va signar una interlocutòria per començar la liquidació. A més a més es nomena José Ángel Muñoz com a l'administrador judicial i es comunica el cessament de la facultat d'administració de l'actual òrgan administratiu de l'Albacete. És a dir, que les funcions de l'actual Consell d'Administració que presideiex José Miguel Garrido queden inhabilitades des d'ahir. L'administrador és el mateix que ja es va encarregar del Concurs de Creditors en què va entrar l'Albacete l'any 2010. El club s'ha vist obligat a demanar el procés de liquidació, segons va explicar ahir el president, José Miguel Garrido, per la negativa d'Hisenda a negociar un deute contret de més de 1.848.000 euros que arrossega el club i que podria comportar responsabilitats penals que no està disposat a assumir.

Garrido culpa la directora del departament de recaptació de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), Soledad García, de tenir "nul·la voluntat negociadora" malgrat que l'Albacete va presentar fins a quatre propostes per pagar el deute en diversos terminis. El president, que ha deixat clar que volen pagar tot el que deuen i que no volen descomptes, assegura que una proposta era abonar el 35% del deute al comptat i un altre 45% dels drets televisius però que no han rebut resposta per part de l'Agència Tributària.

Garrido va advertir que el procés podria demorar "sis mesos, cinc anys o qui sap" i va mirar de deixar clar que el club "és viable" i que està "al dia" en el pagament a treballadors i proveïdors. El deute total de l'Albacete són 10,8 milions dels quals aquests 1,8 són, segons Hisenda de pagament inajornable.