El Girona FC necessita ingressar abans del 9 d'abril, la data de la junta de creditors, prop d'un milió d'euros per poder sortir del concurs i evitar la dissolució. Els dies passen i la propietat segueix sense moure fitxa. La venda s'eternitza (de fet, no està clar que n'hi acabi havent) i tampoc se sap si serà el mateix Josep Delgado qui acabarà assumint els diners que fan falta per resoldre l'actual situació d'impagaments. Mentrestant la plantilla ja ha començat a mostrar el seu malestar (els deuen els mesos de gener i febrer, i d'aquí a uns dies, març) i també creix entre l'afició el neguit per saber si la liquidació és una amenaça real. Tot això entelant, de manera incompresible, una de les temporades esportives més brillants de la història amb l'equip de Pablo Machín lluitant per l'ascens a Primera.

Per sortir del concurs i evitar, per tant, la liquidació, cal que el Girona estigui al dia dels pagaments corrents (sous i impostos), i que aboni a Hisenda, el creditor principal, el 12,5% del deute que hi té acumulat per tal que l'Agència Tributària doni validesa al conveni que ja s'hi ha pactat. Tot plegat suma gairebé un milió, malgrat que des del club sempre han reduït aquesta quantitat a menys de 500.000 euros. Només el pagament que s'ha de fer a Hisenda ja representa uns 380.000 euros, xifra que s'incrementa amb les nòmines que hi haurà endarrerides el 9 d'abril (tres) i els seus corresponents impostos.

Els propers dies han de ser determinants. El 9 d'abril és just el dijous després de Setmana Santa i, per tant, el futur del Girona hauria d'estar resolt abans d'aquest període vacacional. Des del club es manté que hi ha obertes diverses vies per a la venda i, per altra banda, tampoc es descarta que sigui la propietat qui acabi aportant els diners que fan falta per donar viabilitat a l'entitat. Mentrestant l'equip va tenir ahir jornada de descans i avui tornarà a la feina per començar a preparar la visita del Sabadell. Els jugadors afronten la recta final de la lliga aspirant a l'ascens malgrat els últims mals resultats i l'escàs feeling amb la propietat.