La data del 9 d'abril es continua acostant i, sense cap operació de venda a punt de tancar-se, el Girona ha hagut de moure fitxa per evitar que el jutjat decideixi la seva liquidació. A principi de mes, el dia 4, el club va entrar al registre mercantil de Girona dues ampliacions capital, una de 282.900 euros i una altra de 92.800, que injecten al club un total de 375.090 euros que suposen una gran ajuda per presentar-se davant el magistrat Hugo Novales havent pogut satisfer el 12,5% del seu deute total amb Hisenda, condició indispensable per sortir del procés concursal i firmar un conveni per pagar el 60% de la resta de deutes a termini en els sis anys vinents (es faria una quita del 40%). Això sí, a més de complir el pacte amb Hisenda, el club també haurà de trobar una manera per pagar les nòmines pendents a la plantilla, dos mesos avui dia, i a la resta de treballadors del club. No hi ha res salvat, però amb aquests 375.090 euros acabats d'entrar el futur del Girona és avui una mica menys negre que fa només uns dies. Tradicionalment, el Girona no informa públicament de la gent que aportar diners a les seves ampliacions de capital - des del 23 de desembre del 2013 el Consell d'Administració té delegada per l'Assemblea d'accionistes convocar totes les que consideres necessàries - però la injecció de capital hauria arribat de manera principal per via de l'actual propietari Josep Delgado qui, en els últims mesos, no ha vist clara cap de les ofertes de compra que ha rebut per part de dos grups argentins, uns arribats via Miguel Cardenal (els de Ricardo Pini) i els segons a través de Pere Guardiola, ni tampoc la proposta d'un grup d'Abu Dhabi que li va fer arribar Ricard Huélamo.

La quantitat que ha entrat al club a través d'aquestes dues ampliacions de capital, 375.090 euros, coincideix, gairebé exactament, amb el 12% del deute amb Hisenda i, pe això, el club tindria reservat aquests diners per pagar al fisc i no els hauria fet servir per abonar nòmines endarrerides a la plantilla encara que faci dies que aquests diners ja són en poder de la tresoreria del Girona. Les dues ampliacions, que fan pujar el total del capital social de la SAE a 5.1012.160 euros, són del 4 de març i van sortir publicades al BORME el dijous de la setmana passada (12 de març). Des de club, més l'entorn de la propietat que no pas el president Francesc Rebled, sempre s'ha defensat que la venda no és indispensable per tirar endavant i que, com a alternativa, hi ha l'opció de seguir endavant amb Josep Delgado de propietari aconseguint una injecció de diners que acabés amb les tensions de tresoreria i, al mateix temps, permetés presentar-se en bones condicions a la cita davant el jutge del pròxim 9 d'abril. Sense descartar que, finalment, Josep Delgado s'acabi decantant per alguna de les ofertes, més o menys ben fonamentades, que li segueixen arribant de manera regular sempre que l'empresari de Sarrià de Ter ha començat a posar més diners al club que va comprar a l'anterior president i màxima accionista després de la conversió en SAE, Josep Gusó, l'estiu del 2010.

Els impagaments que, des de fa més temps, viuen treballadors del club i entrenadors del futbol base s'han fet ara més evidents al primer equip, els jugadors en van parlar obertament la setmana passada i aquesta Jandro i el tècnic Pablo Machín van plantar el club en l'acte de presentació de la final de la Copa Catalunya, han enterbolit una gran temporada esportiva del Girona. L'equip, tot i haver encadenat ara dues jornades sense guanyar, ocupa la cinquena posició de la lliga amb molt de marge respecte al primer equip que no jugaria el play-off, té el Ponferradina a deu punts, i sense haver descartat encara la lluita per l'ascens directe: l'Sporting, segon classificat, està a només dos punts.