Enmig d'una temporada apassionant, amb opcions de pujar a Primera, i a pocs dies de visitar l'estadi d'Anduva, el Girona, pràcticament sense adonar-se'n, es troba amb la possibilitat de proclamar-se campió de la Copa Catalunya per primera vegada en la seva història. L'equip de Pablo Machín disputa aquesta nit (21.00, Esport3) la final d'una competició que estrena format, després d'excloure'n Barça i Espanyol. Serà al Nou Sardenya i contra l'Europa, tot un històric que milita actualment a la Tercera Divisió. Un duel reservat per als menys habituals, en el qual els gironins no només hauran de sobreposar-se a l'adversari de torn, sinó també al terreny de joc, de gespa artificial, la motivació dels jugadors rivals, i la manca de rodatge dels futbolistes que saltaran de bon inici al damunt de la gespa.

Perquè encara que hi hagi un títol en joc, Machín i el seu cos tècnic tenen molt clar que avui no toca arriscar-se. Els indiscutibles no entraran ni a la convocatòria. Seran els menys habituals, reforçats per jugadors del filial, els encarregats d'intentar portar un títol cap a les vitrines. Després de l'entrenament previst per aquest matí a Montilivi, es donarà a conèixer la llista de convocats, de manera que saber de primera mà quin serà l'onze que avui saltarà al Nou Sardenya és una incògnita. Homes com Palatsí, Juanlu, Pablo Íñiguez, Carles Mas, Cristian Gómez i Christian Alfonso tenen molts números de ser titulars. També Eloi Amagat, que últimament no té gaire participació, igual que Jaime Mata. Depenent del seu estat físic, Gerard Bordas estarà o no entre els escollits.

L'Europa, tercer classificat al grup cinquè de la Tercera Divisió ve d'ensopegar contra el Rubí (0-1) i de veure així trencada la seva ratxa de 13 jornades sense perdre. El porter Rafa Leva, baixa en la darrera jornada per culpa d'unes molèsties al genoll, sembla que arribarà a temps a la cita. Serà baixa el lateral Albert Alegre, que pateix un trencament extern al menisc, mentre que també seran dubte fins a darrera hora el defensa Alberto Gonzálex, així com també el mitjapunta Javi Lara.

15.000€ per al vencedor

No és cap fortuna, ni tampoc s'equipara a les xifres extratosfèriques que es poden guanyar a la Lliga de Campions. Però els 15.000 euros que s'emportarà el club que es proclami campió és un premi al qual ningú faria un lleig. L'Europa, de Tercera, el veuria amb molt bons ulls, però també el Girona, que no viu el seu millor moment econòmic. El subcampió tampoc marxarà cap a casa amb les butxaques buides ja que l'espera una recompensa de 5.000 euros.