Una final és una final, sí, però Pablo Machín és realista i no amaga que si bé tant a ell com als seus jugadors els faria il·lusió guanyar la Copa Catalunya, la seva actual prioritat no és pas aquesta, sinó lluitar cada diumenge d'aquí fins al final de temporada per intentar l'ascens a Primera, ara que encara és a l'abast. El tècnic, per això mateix, recorda que aquesta nit jugaran els futbolistes que tenen "menys protagonisme", alhora que destaca la "motivació" de l'Europa, un equip que tot i ser de menor categoria tindrà l'avantatge de jugar davant la seva afició i en un terreny de joc que afavorirà els graciencs.

"Les rondes anteriors ens han anat molt bé per donar minuts als menys habituals i la idea serà la mateixa. Ells ens han fet arribar fins aquí, així que ara també tindran protagonisme. Així com d'altres companys que actualment no estan jugant tant i que ens interessa que tinguin més ritme de competició", explica Machín. Afegeix que "com a professional volem guanyar tots els partits", però matisa que "si volguéssim guanyar sí o sí, segurament jugarien d'altres futbolistes que no estaran ni convocats. Hem de ser realistes i aquesta és la nostra segona competició".

Afegeix el preparador sorià que "sabem que ho tindrem complicat" perquè s'enfrontaran a un Europa "sobremotivat"; un equip que "té l'avantatge de jugar al seu estadi i que rebrà l'ajuda de la seva afició. No descobreixo res perquè l'Europa ha sabut eliminar els altres dos equips catalans de la Segona Divisió A". També parla del Nou Sardenya, un camp de gespa artificial i de dimensions més reduïdes que Montilivi: "No ens fa gaire gràcia, però hem d'assumir que si juguem aquesta competició hem de fer-ho també en superfícies així".

La il·lusió de Pedro Dólera

"Una il·lusió màxima" és el que significaria per a Pedro Dólera, entrenador de l'Europa, proclamar-se avui campió de la Copa Catalunya. "És com guanyar la màxima competició del país, i més per a un equip com nosaltres, que no som professionals", confessa. El tècnic català parla de "goig increïble" el poder jugar una final així, recordant que el que ha fet el conjunt gracienc "té molt de mèrit". "A diferència de la lliga, arribem sense cap mena de pressió. Hem de passar-ho bé, sortir al camp, xuclar el bon ambient que es viurà i jugar al futbol com ho sabem fer", afegeix, com també confessa que "serà difícil contra el Girona, perquè és de superior categoria. Són paraules majors. Serà un luxe poder-nos enfrontar a un club com aquest".