Tot està preparat perquè avui Ricardo Pini es converteixi en el nou màxim accionista del Girona FC. L'empresari argentí i el seu comptable de confiança van ser ahir al matí a Montilivi acabant de perfilar l'entesa i avui, si no hi ha cap imprevist, abonarà la part que li queda per formalitzar la compra-venda del club amb els representants de Josep Delgado. Per pagar té temps fins les dues del migdia, segons l'acord que van establir les dues parts; la firma davant notari podria acabar-se demorant fins demà, dia en què també es presentaria amb tots els honors el nou amo del club, públicament.

Pini va arribar a Girona dimarts a la tarda amb ganes d'anar per feina. L'advocat no vol perdre més temps i amb molta feina de paperassa ja feta, tot es redueix a acabar de fer el pagament pendent després d'haver fet ja un avançament d'un milió d'euros. Ricardo Pini, un cop es faci càrrec del club, tindrà al seu poder la carta de dimissió de tots els membres del Consell d'Administració però almenys un, el president Francesc Rebled, té garantida la continuïtat en la nova etapa que s'ha d'obrir en les properes hores. Pini ja li ha dit a Rebled que el vol al seu costat com a cap visible i res fa pensar que l'actual president no ho accepti. Després s'haurà de veure què passa amb la resta de directius i quin Consell s'acaba formant.

Amb l'entrada del nou grup empresarial al club es dóna per feta la sortida del director general, Javi Pequeño, que serà substituït per Flavio Scalabrini, l'assessor econòmic de confiança de Pini. Un cop s'hagi formalitzat el traspàs accionarial no hi haurà temps per perdre perquè el club continuarà amb molts deures pendents: la junta de creditors està fixada per al 9 d'abril, però amb la Setmana Santa pel mig, gestions vitals com la injecció econòmica que necessita l'entitat per sortir del concurs no poden esperar més. El Girona deu dos mesos a la plantilla i el personal d'oficines, que seran tres la setmana entrant. Per poder presentar-se a la junta de creditors el club ha d'estar al corrent dels pagaments corrents (i això també inclou impostos) i després necessita el "sí" incondicional d'Hisenda al conveni, per la qual cosa li ha d'abonar abans uns 380.000 euros, el 12,5% del global del deute que s'arrossega amb l'Agència Tributària.

En les últimes setmanes fins i tot la LFP havia pressionat el club perquè resolgués l'actual situació. La Lliga, d'un temps ençà, marca molt de prop els clubs, sobretot en l'aspecte econòmic, i en aquest sentit Javier Tebas ha estat seguint fil per randa tot el procés de canvi accionarial que hauria d'acabar concretant-se avui. El Girona havia intentat aconseguir crèdit per part de la patronal però darrerament es trobava totes les aixetes tancades. Això sí, coneixent el club sempre hi pot haver marge per a sorpreses (algunes fonts apunten que hi ha d'altres vies de venda obertes si avui no es tanca amb Ricardo Pini), tot i que aquesta vegada, força més reduït.

Amb la situació interna en vies de resoldre's, el Girona podrà centrar-se en l'aspecte esportiu, on li espera un final de temporada apassionant, en plena lluita per l'ascens a Primera. Als despatxos, però, ja es començarà a planificar la propera temporada amb temps suficient per confeccionar un bon equip. En aquest sentit es podrien desbloquejar renovacions com la del central Richy.