Ricardo Pini i els seus col·laboradors van seguir fent gestions ahir per intentar acabar comprant el Girona sense haver de tornar a negociar amb Josep Delgado, amb qui ja donen qualsevol diàleg per acabat. Tal com van avançar dilluns, al matí es van reunir amb membres del despatx d'advocats de l'administrador concursal Josep Rebollo (ell està de vacances) per exposar-los la seva proposta per sanejar el club injectant de manera immediata 600.000 euros per treure'l del concurs de creditors. Segons van explicar la trobada va ser positiva. Els possibles inversors també volien parlar amb el jutge Hugo Novales, però finalment, aconsellats pels advocats que han consultat aquests dies a Girona i Barcelona, van desistir. Serà Rebollo l'encarregat d'explicar la posició del grup argentí al magistrat.

El grup també té intenció d'obrir un compte a Espanya per transferir-hi els diners que necessita el Girona en cas que acabin prenent el control del club. Amb tota aquesta feina avançada (també van explicar els seus plans a la LFP, per deixar constància que el Girona té un comprador interessat), Pini i els seus col·laboradors tenen previst tornar-se'n a Buenos Aires entre avui i demà. Seguiran des de l'Argentina com avança el procés i si finalment el jutge concedeix la pròrroga que demanarà la propietat o força a celebrar la junta de creditors el 9 d'abril, com està previst inicialment.

Mentrestant, Josep Delgado té ben clara i definida l'estratègia. El seu soci i administrador de la societat màxima accionista del Girona FC, Joaquim Boadas considera que la intenció de Pini és "totalment inviable" i "no està prevista a la legalitat". És per això que ja han activat el seu pla. Avui mateix, Boadas, presentarà al jutge l'escrit en què es demana un segon ajornament de la junta de creditors. El despatx d'advocats del club, Frade Gobeo, ha preparat la sol·licitud que s'entregarà a Hugo Novales amb dos arguments principals: el fet que Hisenda ja hagi donat hora al Girona per renegociar el conveni i la situació esportiva del club que, en cas d'ascens, canviaria com un mitjó cap a bé. Aquests dos punts juntament amb un procés obert de venda, en què segons Boadas "no hi pot haver presses", seran les justificacions que exposaran des de Montilivi al jutge per tal que els donin més marge. "Tinc esperances que ens doni l'ajornament. Confio que sigui un termini prou ampli com per poden negociar amb tranquil·litat amb Hisenda o vendre amb calma i no anar amb presses", deia. El 7 o 8 d'abril, el jutge s'hauria de pronunciar.

Que Hisenda hagi fixat una data posterior al 9 d'abril per trobar-se amb el Girona i parlar de la renegociació del conveni pactat per Francesc Rebled, podria ser indicatiu. "Volem millorar l'acord amb Hisenda i amb aquest escenari entenem que el jutge no liquidarà el club", considera Boadas. L'expresident revela que el bufet del club creu que el conveni pot ser molt millor que no pas la proposta aprovada per Rebled. "Hem d'explotar totes les possibiliats per un resultat millor". Boadas detalla que Hisenda té la clau per aprovar el nou conveni. "Tenen el 22% i ens en manca el 14% per poder-lo aprovar prequè tenim un 38% adherit", explica.

La victòria a Miranda també ha reactivat les esperances de pujar i ha fet que Delgado hi vegi una altra taula de salvació: "Queden 11jornades i l'equip és a un punt de l'ascens directe. Si l'assoleix, l'empresa concursada cobraria uns imports de 16 milions d'euros i podria fer front a totes les obligacions i deutes de manera sobrada", argumenta l'expresident.

El que és força clar és que les relacions entre Delgado i Ricardo Pini s'han deteriorat molt arran sobretot del comunicat que va emetre dilluns el grup que encapçala l'advocat argentí en què es dubtava de la voluntat real del màxim accionista de vendre el club. Pini assenyalava directament la part venedora de no estar acreditada per retirar els diners que havia enviat des de Xile primer (1,250.000 euros) de Panamà i Mònaco (uns 400.000) després. En aquest sentit ahir Boadas va desmentir-ho amb l'aval, segons ell, del notari. "Ens ha constatat que els diners no van arribar al compte obert expressament pel pagament", deia. "Si no hi hagués hagut voluntat de vendre, no hauríem creat el compte al notari que figurava en el contracte", destacava. Boadas recordava també que ell en va obrir un altre a nom d'UE Girona a la mateixa entitat bancària (La Caixa) el dia 24 de març, dos dies abans d'acabar el termini fixat, per tal que la transferència del compte del notari al seu fos immediata i en el termini establert. "Ho vaig fer perquè fos instantània la transaccio però no van arribar els cèntims", detalla.