Un cop acabat el partit i encara espolsant-se el feix de nervis que havia hagut d'aguantar durant més de 90 minuts des del seu seient a la llotja, Patxi Otamendi va reconèixer a peus de l'Iberostar Estadi que el camí cap a Primera quedava encara més clar després del 0-1 d'ahir, però que cal encara donar l'últim pas el diumenge davant el Lugo. Un partit pel qual el president del Girona està plenament convençut que l'afició tornarà a respondre i omplirà a vessar l'estadi de Montilivi. De moment, una cosa és clara: el club té en ment aprofitar aquesta última jornada perquè el camp sigui una festa.

Victòria a Palma de Mallorca en un partit molt treballat i també sofert que deixa el Girona a tocar de la Primera Divisió. Els jugadors i Pablo Machín encara mantenen el discurs de la prudència, però vostè després d'aquest resultat ja s'hi veu?

Bé, això està més a prop, és evident. Sembla que no s'acaba mai la temporada, s'està fent eterna la Lliga, tot i que és ben cert que ja ho tenim a tocar. Ens queda només un partit. Més que això: estic convençut que serà una autèntica final.

Ha patit molt des de la llotja veient que l'equip no se'n sortia, que es quedava amb un home menys i que havia d'esperar fins al minut 75 per marcar el gol que li acabaria donant els tres punts?

Sí, força. Sobretot perquè amb el pas dels minuts el partit anava agafant un to força complicat per als nostres interessos. Ens estava costant cada cop més. Ha estat un duel dur, en el qual no ens ha estat gens fàcil plantar-nos a l'àrea rival. Tampoc m'ha sorprès. Jo i tots plegats sabíem que no seria gens fàcil guanyar aquí i així ha sigut. Però a vegades hi ha equips que estan tocats per una vareta màgica i nosaltres en som un. Quan les coses es posen més en contra, quan res et surt i quan sembla que ja no hi ha res a fer, no se sap per què però la pilota acaba entrant i això és el que ens ha passat.

Diumenge arriba el partit més important de la història del Girona. El club prepara alguna mena de companya o promoció perquè Montilivi presenti el millor aspecte possible?

Sí, tenim alguna cosa al cap i durant aquests dies que vénen segur que ho anirem anunciant. La nostra intenció és organitzar alguna mena de festa. Farem algun tipus d'acte. Ens posarem a treballar en això ara mateix i ja ho hem començat a parlar només acabar-se el partit amb el Mallorca. El que volem és que l'estadi presenti el millor aspecte possible perquè ens espera una jornada molt important i perquè el que estem fent mereix una bona celebració.

Veient com ha estat el camp en els últims partits segur que la gent no fallarà...

No pas. Estic convençut que la gent estarà del nostre costat. Aquestes darreres jornades a casa l'afició ens ha donat el seu suport i això és d'agrair, Montilivi ha fregat el ple i això és el que volem per diumenge. Que l'estadi sigui una veritable festa perquè tots plegats ho mereixem.

Quin partit ens espera a tots plegats aquest diumenge contra el Lugo. Abans el definia com una autèntica final.

I tant! És que ho és, perquè ens ho juguem tot a només un partit. Ara sí que ja no en queden més i el premi és majúscul. És una final, com he dit, i l'haurem d'afrontar amb baixes molt importants. Tot i això estic del tot convençut que els jugadors que els toqui sortir a donar la cara al damunt del terreny de joc segur que ho faran igual de bé que els que no hi seran.