Ho té a tocar el Girona. Tant a prop que tothom coincideix que diumenge que ve el club de Montilivi confirmarà l'històric ascens a Primera divisió. L'exentrenador i exjugador dels gironins Xavi Agustí assegura que "ja ho té fet el Girona". Per Agustí la temporada ha estat extraordinària i seria una llàstima que no es pugés a l'elit per un partit. De fet, Agustí diu que "ja es pot anar a celebar. Ja ho tenim fet això". L'extraordinària temporada dels de Machín no passa desapercebuda, tampoc, per l'exjugador blanc-i-vermell i exsegon entrenador, Arnau Sala: "cal guanyar el Lugo, però sí que ara està tot molt clar".

Qui també s'ha mostrat molt satisfet i convençut del possible ascens és l'expresident del Girona Joaquim Boadas, que recorda aquella promoció contra l'Almeria de fa dos anys aque va deixar a les portes de Primera els gironins. "Aquell any no va poder ser pel que sigui, malgrat que ho merexíem, però allà vam posar els fonaments per l'ascens que tenim a tocar". Boadas recorda la feina feta per molta gent que "s'hi ha deixat la pell" i que estarà molt contenta si els de Machín confirmen l'ascens. Altres jugadors que van passar pel club recorden etapes complicades del Girona. És el cas de l'exdavanter, Kiko Ratón, que desitja que la setmana que ve els de Machín siguin oficialment equip de Primera. El canari afirma que està convençut que l'equip guanyarà però sobretot té clar que "el Betis no perdrà contra l'Sporting" i, per tant, "celebrarem des de Tenerife que el Girona és de Primera".

El rendiment dels homes de Machín no ha passat desapercebut per l'exentrenador i exdirector esportiu del Girona, Javi Salamero, qui ha assegurat que "tenim l'oportunitat de la nostra vida i l'hem d'aprofitar". Salamero va treire transcendència a les baixes de l'equip, i confessa que tampoc pot ser una excusa perquè "aquí tothom està implicat". Parla del cos tècnic com "el gran responsable" de la fita que és a punt d'aconseguir el Girona i diu que aquest ascens ha de ser la punta de llança per tot el futbol de les comarques gironines.

L'exjugador i exdirector esportiu Xavi Julià, va afirmar que "dues oportunitats de pujar a Primera Divisió en tan poc temps no es poden desaprofitar", fent referència al play-off que ja va disputar el Girona fa dues temporades i que va perdre a l'última eliminatòria davant l'Almeria. A més a més, Julià creu que "ho tenen a la seva mà com mai ho han tingut en tota la història". Javi García, l'exdavanter, seguia en la línia de tots els protagonistes per assegurar que el Girona té al seu abast fer història i aconseguir un ascens inoblidable.

Jordi Xumetra, que va aconseguir un ascens amb l'Elx a Primera Divisió i anteriorment dos amb el Girona, a Segona Divisió B i a Segona A, va assegurar que "vaig veure el partit del Girona al camp del Mallorca a estones", i que "seria una decepció molt gran si no aconsegueixen l'ascens per la via directe".

El que pot aconseguir també un ascens aquesta temporada és Chechu Flores, exgironí i actual jugador de l'Hércules, equip que està disputant les eliminatòries d'ascens a la Liga Adelante, i que ja està a la segona ronda després de superar el passat dissabte el Múrcia. "El resultat al camp del Mallorca ha sigut boníssim", confirmava Chechu, que com la majoria de protagonistes es mostren molt confiats que el Girona pugui pujar el proper diumenge a la màxima categoria del futbol espa?nyol. Aquests protagonistes que en algun moment han estat lligats amb el Girona o amb la ciutat somien amb que l'equip dirigit per Pablo Machín sumi la victòria que necessita per assolir aquesta fita.

Tots són molt optimistes, creuen que l'últim partit davant el Lugo, que ja no s'hi juga absolutament res, s'aconseguiran els tres punts. A més, l'ajuda de l'afició, que omplirà Montilivi fins la bandera, serà especialment important. En línies generals, també coincideixen en què el gol de Fran Sandaza al camp del Mallorca i la posterior victòria, era molt important perquè es tractava de la última prova de foc pels gironins, que després de lluitar durant 41 jornades, es planten a la darrera setmana de competició regular depenent d'ells mateixos per aconseguir l'ascens. De fet, el partit a Son Moix era el partit més complicat dels dos que li quedaven als gironins, per estadi i rival, però la persistència de l'equip davant les adversitats el va tirar endavant.

Cap dels protagonistes va amagar la seva alegria per veure el Girona al capdavant de la categoria de plata del futbol espanyol i asseguren que el treball ben fet, el sacrifici i la dedicació estan tenint els seus fruits. Ara només falta posar la cirereta al pastís. Rubricar una temporada magnífica amb un ascens somiat pels gironins.