"És el partit de les nostres vides", deien diumenge al vespre molts dels jugaors del Girona després de confirmar-se el triomf a Palma contra el Mallorca (0-1). La victòria deixa els de Pablo Machín a només un pas de Primera Divisió. Aquesta darrera estació serà diumenge a l'estadi contra el Lugo. Els gallecs arribaran a Montilivi sense res en joc un cop assegurada la permanència a la categoria fa setmanes amb la sensació del final de la millor etapa de la seva història un cop confirmat que l'entrenador Quique Setién on continuarà a la banqueta. El tècnic càntabre va ser mantejat pels seus jugadors diumenge passat en la darrera jornada contra l'Albacete a l'Anxo Carro en un partit que va acabar 1-1.

L'empat contra els manxecs allarga la pitjor ratxa del Lugo sense guanyar des que va tornar a Segona A ara fa tres anys. I és que els gallecs encadenen 9 jornades sense conèixe la victòria des que ho fessin el 4 d'abril per golejada contra el Mallorca (4-0). Després d'aquella victòria que deixava la permanència a tocar, el Lugo no ha tornat a guanyar i ha encadenat 5 derrotes (Sabadell 2-1, Racing 1-0, Sporting 1-2, Betis 5-1 i P0nferradina 1-0) i 4 empats (Alcorcón 0-0, Tenerife 1-1, Numància 1-1 i Albacete 1-1).

Malgrat que en futbol mai dos i dos fan quatre i això el Girona ho sap molt bé pe experiència, els números del Lugo a domicili conviden a l'optimisme. El conjunt gallec és el quart pitjor visitant de tota la categoria amb només 12 punts aconseguits en 20 partits. Només el Sabadell (10), el Tenerife (11) i l'Osasuna (12 però pitjor average) tenen pitjors registres a domicili que el Lugo. Els de Setién tan sols han guanyat dos partits lluny de l'Anxo Carro aquest curs. Va ser al Miniestadi contra el Barça B (0-1) i al Sadar davant l'Osasuna (0-2). La resta de punts els ha fet en empats (6), la majoria dels quals han estat a zero (Mirandés, Recreativo, Betis a la Copa, Valladolid i Saragossa). El resultat més cridaner del Lugo va ser a Sòria on amb poc més de deu minuts va veure com el Numància li igualava un 3-6 per acabar empatant (6-6). Així, dels 21 resultats que ha fet el Lugo a domicili, en 12 casos (les derrotes que ha sumat) el Girona aconseguiria l'ascens.

Grans records

Una altra dada per a ser positius és que el Girona és la bèstia negra del Lugo. No només perquè li ha guanyat els cinc partits que han jugat des que van pujar la 12-13 sinó perquè a Montilivi no ha tingut mai pietat. El Girona ha golejat el Lugo en les dues visites d'aquest època moderna per 4-0 (12-13) i 6-0 (13-14). A terres gallegues el resultat ha estat sempre d'1-2 favorable als gironins en les tres visites.