L'Ajuntament estudia des de fa dies si seria possible ampliar la capacitat de l'estadi de Montilivi (ara de 9.286 espectadors) si es confirma l'ascens del Girona a Primera divisió. El consistori ja va descartar d'entrada la possiblitat d'instal·lar una grada supletòria d'urgència per poder donar sortida a l'alta demanda del partit de diumenge contra el Lugo o la que tindrien els d'una hipotètica promoció per motius de seguretat: els terrenys on es va construir la instal·lació són inestables, com va quedar demostrat fa anys quan es va ensorrar l'antiga Preferent, i qualsevol actuació requerirà minuciosos estudis tècnics i uns treballs força complexos. L'estudi encara està en fase embrionària, tot i que ja s'han fet diverses visites a l'estadi, i a hores d'ara l'Ajuntament encara no sap quants seients podria guanyar ni per on seria més factible fer la possible ampliació.

Montilivi reuneix tots els requisits necessaris per jugar a Primera Divisió (tot el públic disposa de seients, hi ha torns d'accés, i l'estadi té una Unitat de Control Operatiu per tenir un control exhaustiu de tot el que passa en cada racó), tot i que si es confirma l'ascens del Girona a Primera Divisió l'Ajuntament entén (amb la benedicció del club) que caldrien diverses millores. Possible ampliació a banda, d'altres temes en estudi són la creació d'una sala de premsa més àmplia que l'actual, la necessitat de disposar de més cabines de premsa (un partit contra el Barça o el Madrid pot mobilitzar més de mig centenar de periodistes acreditats) i la construcció d'uns lavabos que substitueixin els actuals mòduls prefabricats a la zona de preferent.

El Girona hauria vist amb bons ulls que en aquesta recta final de temporada l'estadi hagués vist augmentat l'aforament a través de grades supletòries però l'Ajuntament ho ha vist massa precipitat i ho va descartar de bon principi. Si que, en canvi, hi ha un compromís per estudiar aquesta possible ampliació de cara a un ascens a Primera que podria quedar resolt aquest diumenge, amb una victòria contra el Lugo.

L'Ajuntament també estava estudiant la possibilitat d'organitzar una pantalla gegant a l'exterior de l'estadi, o en algun punt cèntric de Girona per tal que tots aquells aficionats que s'hagin quedat sense localitat per a l'històric duel contra el Lugo puguin seguir plegats el partit. Que l'operador torni a ser Canal+ ho complica molt: en ser una transmissió per un canal de pagament, per una qüestió de drets, no se'n pot fer una difussió pública. Club i equip de govern també estan en contacte, discretament, per parlar de les possibles celebracions de l'ascens però aquest plànning es mantindrà en secret a l'espera que el Girona sigui, definitivament, de Primera.