Ens trobem amb Toño Alfageme a la Ciutat Esportiva Francisco Rubio Garcés, situada als afores de Sòria, abans del Numància B-Figueres de la fase d'ascens a Segona Divisió B. El de Zamora, de 49 anys, és un dels jugadors que s'havia enfrontat a la Unió -en l'últim precedent entre els dos clubs- a la Copa del Rei de la temporada 1992-93. Un cop retirat, està exercint de director esportiu del futbol base del club sorià, des del filial fins a benjamins. Després de coincidir amb Pablo Machín sobre la gespa, Toño es va retrobar amb ell quan l'actual tècnic del Girona va agafar les regnes del segon equip, a qui va situar per primer cop en play-off d'ascens a Segona B (2006/07).

D'on ve la seva relació amb Pablo Machín?

La nostra relació ve de molt lluny. Vam jugar junts al Numància a les temporada 1992-93 i 1993-94 i hem tingut una bona amistat. Porto les categories inferiors del Numància des de fa deu anys, Machín va pujar el juvenil a Divisió d'Honor dues vegades i després amb el filial va fer com ha passat ara, situar-lo en play-off a Segona B. L'Ontinyent va evitar l'ascens després de passar dues rondes. Després ja va pujar al primer equip, de segon de Goicoechea, Arconada, Unzué, Kresic i Pacheta, i ja a les temporades 2011-12 i 2012-13 com a primer entrenador, on va salvar molt bé l'equip a Segona A.

La seva etapa al primer equip va ser de dos anys.

No va seguir, el president i el Consell d'Administració van considerar oportú fer un canvi. No perquè ho fes malament, el contrari, ho va fer estupendament bé.

D'on li va néixer l'afició per entrenar?

Era central, el que antigament es coneixia com a lliure, però es va desguitarrar els lligaments i va deixar el futbol. Des de jove li agradava ser entrenador, de fet va ser un dels tècnics més joves d'aquí que es va treure primer el títol nacional. Per com és de jove, la seva trajectòria té molt recorregut.

El sorprèn que tingui el Girona a tocar de Primera Divisió?

No em sorprèn perquè és un treballador nat, molt professional. El conec molt, treballa molt els temes tàctics. És lotinista, va ser alumne de Lotina, en va aprendre molt, però crec que ell aplica una versió millorada del que va aprendre; ofensivament té més recursos.