Demà passat, Montilivi pot ser l'escenari d'un ascens a Primera Divisió set anys després de l'últim cop. El Girona té l'oportunitat de pujar per primer cop a la màxima categoria i celebrar-ho al terreny de joc d'un estadi que ja va viure la festa del Tenerife la temporada 2008-09. Els canaris es van imposar per 0-1 a la penúltima jornada per assegurar l'ascens. Mig miler d'aficionats del Tenerife es va desplaçar a Girona per viure la fita del seu equip i celebrar-la damunt de la gespa al costat dels jugadors. Entre els futbolistes d'aquell Tenerife hi era Juanlu Hens, que ?diu?menge pot repetir al mateix estadi. El cordovès era peça clau de l'equip de José Luis Oltra que va pujar a Primera.

Els altres jugadors del Girona amb experiència en ascensos a Primera són Jandro, en dues ocasions, i Íñiguez i Palatsí. Els dos últims van ser protagonistes del retorn del Vila-real a Primera el curs 12-13 en què van deixar pel camí el Girona de Rubi. De la seva banda, Jandro és qui més cops ha tastat la glòria. Això sí, han plogut deu anys de la victòria a Lleida (amb gol seu) que va donar l'ascens al Celta (04-05). Dos cursos abans, l'asturià, cedit pel Celta a l'Albacete, va ser un dels més destacats del retorn dels manxecs a Primera (02-03).

Machín també sap el que és ascendir a Primera Divisió. L'entrenador del Girona no ho ha viscut ni com a futbolista ni com a primer tècnic però sí com a segon de Gonzalo Arkonada la temporada 07-08 amb el Numància. Machín va celebrar l'ascens de l'equip de la seva terra a la màxima categoria a la gespa de Los Pajaritos.