Tarda de transistors. O de Twitter, tot avançant-los als temps actuals. El cas és que avui, la Lliga Adelante abaixa el teló en una jornada que es preveu emocionant. Encara hi ha molt per decidir. Per baix, però sobretot a la part alta. Si el Betis ja fa unes setmanes que es va convertir en nou equip de Primera, avui toca el torn al Girona o a l'Sporting de Gijón. Els catalans tenen l'estadística a favor (moltes més probabilitats juguen al seu favor), però els asturians també tenen opcions i no volen pas llençar la tovallola. Abelardo ja clamava el divendres per tenir avui "una sorpresa agradable" tot avisant que el seu equip jugaria "al dos-cents per cent" al Benito Villamarín, on no només els val guanyar, sinó també esperar una relliscada dels gironins a casa amb el Lugo.

L'Sporting ha viatjat a Sevilla per enfrontar-se al Betis amb tota la plantilla al complet, encara que no tots els jugadors estan a disposició del cos tècnic per vestir-se avui de curt. Al llarg de tota la setmana, Abelardo Fernández no ha donat pistes sobre quins són els seus plans, però en la roda de premsa prèvia va anunciar que no tenia la intenció de fer rotacions. Álex Barrera, lesionat, és l'única baixa segura, mentre que futbolistes com Mandi i Nacho Cases, que no s'han exercitat al mateix ritme que el grup durant tota la setmana, estan convocats. En el cas del segon, sembla que el migcampista asturià sortirà d'inici després que divendres tornés a tocar pilota i demostrés que es trobava en prou bona forma com per jugar.

Jugui qui jugui, és evident que l'Sporting ho donarà tot aquesta tarda al Benito Villamarín, on podria aconseguir tornar a Primera si fa els deures i el resultat de Montilivi els acompanya. Més dubtes hi ha en saber com afrontarà el partit el Betis. Amb els dos peus a Primera, l'equip andalús va sortir a mig gas l'última jornada al camp del Tenerife. El seu entrenador, Pepe Mel, va assegurar en la prèvia que apostarà "pel millor equip possible", tot i que es va voler espolsar qualsevol mena de responsabilitat. "El Girona i l'Sporting no depenen del Betis", va dir. Mel té baixes importants com les de Lolo Reyes, Bruno González, Xavi Torres, Dani Pacheco, Dani Ceballos, Foued Kadir, Álex Martínez i Javier Matilla.