El Girona va perdre una oportunitat històrica d'ascendir a la primera divisió de forma directa, en empatar el partit davant un Lugo (1-1) que no es jugava res, però que en el minut 93 va marcar el seu gol, que ha caigut com un gerro d'aigua freda a Montilivi.

El partit ha viscut un moment estrany, ja que després d'un gol en l'afegit també del Girona, que ha estat anul·lat per fora de joc, una sèrie d'incidents han portat l'àrbitre a recloure's al vestidor, igual que els jugadors del Lugo. Després d'uns minuts, l'àrbitre ha obligat a jugar-se els 40 segons que faltaven.

Es dóna el cas que el col·legiat José María Sánchez Martínez ja va obligar l'any passat a reprendre el partit en què Les Palmas es donava com equip ascendit, i en els minuts que es van haver de jugar després d'una invasió de camp, l'equip insular va perdre l'ascens, en benefici del Còrdova.

Davant aquest imprevist, ja que a Girona es tenia fe cega en un triomf que els portés a la primera divisió per primera vegada en els seus 85 anys d'història, l'equip català tindrà el premi de consolació i es jugarà la promoció contra el Saragossa, i en cas de superar-la, contra el guanyador de l'altra eliminatòria.

L'ambient a Montilivi feia obvi el que estava en joc aquest 7 de juny, amb un ple absolut per ajudar l'equip a arribar a primera divisió.

La primera ocasió no ha tardat a arribar per al Girona, Sandaza ho ha intentat des de lluny, la pilota ha tocat David de Coz i quan tot semblava apuntar que Juncà sol, aconseguiria el primer gol, el català ha xutat molt desviat.

El Girona s'ha mostrat amb ganes de tenir la pilota des del primer moment i en el minut onze ha arribat la segona per als locals, més clara encara que l'anterior: Cifu l'ha posada per la dreta i el pitxitxi del Girona, Fran Sandaza, ha rematat de cap i la pilota ha marxat fregant el travesser.

A mesura que passaven els minuts, el Girona feia més clar el seu domini, i en el divuit Sandaza ho ha tornat a intentar des de lluny, però l'esfèric ha sortit desviat per poc a la dreta de José Juan.

Per al Lugo tot el bagatge ofensiu fins al moment ha estat un inofensiu llançament de Caballero que ha tallat Becerra sense cap problema.

A partir del minut trenta del partit, els locals han entrat en una fase de menys domini i intensitat que ha aprofitat el Lugo per fer-se més protagonista en el terreny de joc.

A falta de dos minuts per al final del primer temps, Granell ha posat una pilota perfecte que ha deixat sol Mata davant el porter, però aquest ha fallat en el seu intent de definició i José Juan ha aconseguit allunyar el perill de la porteria gallega. En el quaranta-quatre, Granell l'ha cedida aquesta vegada per a Sandaza, que no ha fallat i amb el gol (1-0) deixava al Girona cada vegada més prop de primera divisió.

La segona meitat, el Lugo, lluny de posar-li les coses fàcils al Girona, va començar amb molta intensitat. Malgrat això, el Girona que estava molt ficat va tenir l'enèsima ocasió en un altre xut llunyà de Sandaza, el seu jugador més inspirat, que va pegar en la base del pal.

Mentre el públic de Montilivi es divertia fent l'onada, l'equip català buscava de tota manera el segon gol, que li donés tranquil·litat per afrontar el que quedava de partit, tasca més que complicada a causa de l'alta intensitat amb la qual defensaven els gallecs.

En el 78, Montilivi ha tornat a patir un moment de pànic amb un bon tret de Toni, en què Becerra ha hagut d'intervenir per poder evitar el gol gallec.

Els últims minuts han estat d'infart a Montilivi. Ferreiro ha enviat una pilota enrere per a Caballero i quan aquest tenia tot per rematar, Íñiguez s'ha llançat a terra per salvar la seva rematada. Aquesta no ha estat l'última per al Lugo; Pita a només dos minuts del final ha enviat la seva rematada a l'exterior de la xarxa de la meta de Becerra.

Quan el Girona ja tenia gairebé els dos peus a primera divisió, un gol de Caballero de cap (1-1) va impedir a l'equip català l'ascens directe i li ho donava a l'Sporting.

En l'últim instant, Florian Lejeune ha marcat el 2-1, però l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc, la qual cosa ha provocat algun incident, i que el col·legiat es retirés als vestidors i donant per finalitzat el xoc.

Finalment, l'àrbitre ha decidit reprendre el joc i disputar els darrers 40 segons que no han servit per mou-re el marcador

El rival del Girona en el play-off serà el Saragossa. El partit d'anada es jugarà el dijous 11 a les 20:00h a la Romareda i la tornada el diumenge 14 a Montilivi a les 17:00h.

Fitxa del partit:

1. Girona: Becerra; Cifu, Íñiguez, Lejeune, David García (Rovirola, min,63); Juncà (Aday, min. 86), Pere Pons, Granell, Eloi; Mata i Sandaza (Felipe, min.79)

1. Lugo: José Juan; David de Coz, Lolo Pavón, Borja Gómez, Manu; Pita, Seoane, Iriome (Toni, min.55), David López (Alvaro Peña, min.55) Iago Díaz (David Ferreiro, min.78); i Caballero.

Gols: 1-0, min.44: Sandaza, 1-1, min. 92: Caballero

Àrbitre: José M. Sánchez Martínez (comitè murcià). Ha amonestat el local Lejeune i els visitants Seoane, Toni i Borja Gómez.

Estadi: Partit disputat en el municipal de Montilivi, en la jornada 42, última de la Lliga, que ha aplegat 8.974 espectadors.