El Girona pot pujar aquesta tarda a Primera per primer cop en gairebé 85 anys d'història, però Montilivi ja ha viscut una celebració d'aquestes característiques: el 13 de juny de 2009, un triomf per 0-1 a l'estadi li va donar el bitllet de retorn a l'elit a un Tenerife entrenat per José Luis Oltra i que tenia a les seves files Juanlu Hens (va jugar de titular). Un jugador, el cordovès, que pot tenir l'honor d'haver celebrat dos ascensos a Montilivi. Els dos que s'hi hauran produït si aquesta tarda el guió no es torça.

Aquell Girona estava entrenat per Miquel Olmo i ja tenia la permanència garantida, després que una ratxa de cinc derrotes hagués acabat amb la primera etapa de Raül Agné a la banqueta. Era la penúltima jornada del campionat i uns 1.200 seguidors canaris van posar la nota de color a un estadi que encara no tenia reconstruïda la grada de Preferent. Els locals van intentar plantar cara però en l'equip visitant va brillar amb llum pròpia Koné, autor de l'únic gol del partit poc abans del descans, i que acabaria donant l'ascens al Tenerife.

Les mostres d'eufòria entre els seguidors de l'equip canari no es van fer esperar quan l'àrbitre, Ontanaya López, va xiular el final. Malgrat que s'havien pres mesures per evitar la invasió de camp, bona part del públic arribat de Tenerife no es va reprimir i va saltar a la gespa per celebrar l'èxit amb els seus jugadors. Al final no es van haver de lamentar incidents. La festa va ser absolutament pacífica i es va acabar dispersant amb el pas dels minuts.

Montilivi complirà 45 anys aquest estiu. El Tenerife ja hi ha protagonitzat un ascens a Primera. Avui el Girona hi pot firmar el segon, que faria ascendir l'estadi també a l'elit del futbol obrint la porta a un nou rentat de cara.