"El Girona sempre ha tingut una afició modèlica i vol continuar així. Si identifiquem la persona que ha fet el llançament prendrem mesures", així s'explicava ahir a la nit el delegat del Girona, Javier Galiano, després de conèixer el redactat de l'àrbitre de Sánchez Martínez on deixava clar que en el darrer minut de partit, poc després del gol anul·lat a Lejeune, una ampolla d'aigua des de la graderia va impactar al coll del seu assistent (Martínez Nicolás). En aquell moment l'àrbitre va marxar cap als vestidors i, tothom, amb evident desesperació per a l'afició local, va entendre que el partit s'havia acabat. El públic va començar a desfilar de Montilivi, els jugadors van anar cap a la dutxa i Quique Setién va començar a la roda de premsa de valoració que, ben aviat, la va interrompre el delegat del club gallec. L'àrbitre havia decidit que s'havia de jugar els 40 segons que faltaven.

Sánchez Martínez ja havia protagonitzat una decisió idèntica l'any passat en un partit de play-off entre Las Palmas i el Còrdova. Va obligar a acabar el partit després d'una invasió del camp de l'afició canària i un gol andalús va canviar el protagonista de l'ascens. Ahir va fer el mateix i, quan gran part de l'afició gironina ja era fora de Montilivi va córrer com la pólvora que el partit s'havia de reprendre. Corredisses cap a dins, gairebé mitja hora després d'haver acabat el partit, i amb poc més de mitja entrada a Montilivi es varen jugar 40 segons, de rellotge, que no van servir per a res.

El Girona no va marcar, l'ascens a Primera Divisió va seguir en mans de l'Sporting, i els aficionats del Girona encara van quedar més emprenyats. Igual que molts jugadors, que li van dir de tot menys simpàtic a Sánchez Martínez i a alguns dels futbolistes del Lugo camí de vestidors, però el redactat de l'acta només parla de l'ampolla que van llançar des de la graderia al coll de l'assistent. Un redactat que obre la porta a un possible sanció al Girona, perquè deixa clar que va haver de necessitar l'atenció dels metges del Girona (adjuntat comunicat mèdic) i que no va poder tornar a sortir al camp per acabar els 40 segons que faltaven de partit. El seu lloc el va ocupar el quart àrbitre. Ara el Girona s'exposa a una sanció que podria anar des de la sanció econòmica fins a un possible tancament del camp. Una darrera possibilitat que podria afectar de ple el partit de tornada de la primera eliminatòria de play-off contra el Sarragossa previst per diumenge vinent a les cinc de la tarda. En un principi a Montilivi. En el pitjor dels casos, el Girona es podria acabar jugant mantenir viu el somni de l'ascens a Primera al camp del Palamós. Tot plegat va acabar de posar nerviosa l'afició del Girona que, un cop acabat per segon cop el partit, va protagonitzar una invasió de camp. I, més tard, centenar de persones es van quedar a les portes de Montilivi tant per increpar els jugadors del Lugo com per animar els del Girona.

Al voltant de quarts d'onze de la nit, dues hores més tard que acabessin els surrealistes 40 segons finals del partit, els jugadors del Lugo abandonaven l'estadi de Montilivi envoltats de Mossos d'Esquadra i en direcció a un hotel de Barcelona tot i que, en un principi, tenien previst fer nit a Girona. Els responsables de seguretat no van deixar fins aquella hora que l'expedició del Lugo es mogués de dins del vestidors visitant, cap va sortir a atendre els mitjans de comunicació, fins que la immensa majoria d'aficionats havien marxat dels voltants de l'estadi. A aquella hora, però, en quedaven encara un parell de centenar que van insultar i cridar els aficionat del Lugo mentre els Mossos anaven fent lloc a l'autocar dels gallecs amb un cordó policial que va aixecar alguna espurna amb alguns dels seguidors gironins que havien aguantat fins al final. Una afició indignada per haver-se quedat, almenys de moment, sense el somni de pujar a Primera Divisió; emprenyada per l'empenta amb què varen jugar els jugadors del Lugo a la segona meitat i, al mateix temps, alterats per un final de partit molt surrealista després que un llançament d'un ampolla des des de la graderia impactés en un dels auxiliars de Sánchez Martínez.