L'Sporting acompanyarà el Betis la temporada vinent a la Primera Divisió després de certificar ahir l'ascens, precisament, al camp de l'equip andalús. Els d'Abelardo Fernández no van trobar rival i van golejar a plaer el seu adversari (0-3), que en cap moment va oposar resistència. La missió era clara: guanyar per més d'un gol i esperar que el Girona no pogués superar el Lugo al seu estadi. Amb suspens, això sí, però tot va somriure als interessos dels blanc-i-vermells, que van celebrar la gesta al damunt de la gespa del Benito Villamarín.

Als 24 minuts, el marcador ja era favorable a l'Sporting gràcies a una diana de Guerrero, que marcava a plaer i feia embogir els 2.000 seguidors asturians que hi havia a les graderies. Just abans del descans, el Girona marcava, per la qual cosa les opcions d'ascens directe dels asturians es complicaven. Necessitaven tornar a marcar per si el Lugo empatava. I així ho van fer al minut 60, quan Jony feia pujar el 0-2 a l'electrònic i cedia tota la responsabilitat al Lugo. Per si les mosques, uns minuts més tard Isma López deixava sentenciat el partit amb el 0-3. Una part del Villamarín fins i tot ho celebrava, mentre que la resta dels aficionats locals dirigien alguns xiulets al seu equip, totalment desconnectat.

Amb l'ascens a la butxaca des de feia unes setmanes, Pepe Mel va improvisar un onze inicial que barrejava alguns titulars indiscutibles amb altres jugadors sense massa rodatge durant tota la temporada. El Betis no s'hi jugava res i això afavoria l'Sporting, que ben aviat va llençar-se a guanyar el partit. Ja abans del quart d'hora, Miguel Ángel ?Guerrero i Carlos Carmona, que va enviar la pilota al pal, van generar força perill davant el porter Dani Giménez, ahir titular. A la tercera, de nou Guerrero va ser decisiu. L'atacant va rematar a plaer una centrada d'un company. Amb el 0-1, l'escenari no va canviar gens ni mica i els asturians ho van seguir intentant, fins que a la represa deixarien el partit vist per sentència.

Va ser en els darrers minuts quan va arribar la bogeria. Amb el gol de Caballero a Montilivi, els jugadors i també els 2.000 seguidors que hi havia a les graderies van esclatar d'eufòria. Equip i tècnics es veien a primera i amb el xiulet final ja ho començaven a celebrar, tot i que es van haver d'aturar quan van saber que el darrer minut del duel de Girona havia quedat ajornat. Incertesa i alguns nervis a l'espera d'un desenllaç que no va canviar gens les coses. Amb el final definitiu de Montilivi, l'Sporting va convertir-se en nou equip de Primera tot golejant un Betis que ja feia dues setmanes que estava de vacances.