Una ampolla d'aigua. Aquesta és una de les imatges que va deixar el dramàtic Girona-Lugo. L'agressió a un assistent pel llançament d'aquest objecte des de la grada ha aparegut per totes les televisions i ha aixecat molta polseguera. Tanta, que podria comportar greus conseqüències per al Girona. El club, conscient del que li pot comportar l'agressió, no ha descansat per intentant localitzar l'autor dels fets. Col·laborant amb els Mossos d'Esquadra, dilluns no va ser tan fructífer com ahir, quan va acabar trobant la persona que buscava gràcies a les càmeres de l'estadi. S'ha vist qui és, ha quedat localitzat gràcies a les gravacions, però encara no ha estat identificat. El club ha decidit moure fitxa i ahir va fer públic un comunicat en el qual, entre d'altres coses, denunciava aquests fets mostrant la seva "absoluta indignació".

Al minut 93 del duel de diumenge, amb l'afició encara refent-se del cop dur que havia suposat la diana de Pablo Caballero i veient com a Florian Lejeune se li anul·lava un gol per fora de joc que hauria suposat l'èxtasi, un seguidor blanc-i-vermell va llançar una ampolla d'aigua que va impactar al coll d'un dels assistents de l'àrbitre José María Sánchez Martínez. El partit va quedar aturat durant uns bons minuts i a la represa el quart àrbitre va haver de situar-se a la banda. Tot això ho va reflectir l'acta. Només un dia després, el president del Consell Superior d'Esports (CSD) exigia "duresa" en la sanció d'aquests incidents i per intentar evitar un càstig més dur, el Girona va decidir posar-se a treballar per localitzar l'agressor.

En les múltiples declaracions que el president Patxi Otamendi ha realitzat durant aquests dos últims dies, s'ha mostrat optimista en parlar de la possible sanció cap al club. Considera que el fet de col·laborar amb els Mossos d'Esquadra des del primer moment pot servir com a atenuant. Durant el dia d'avui s'hauria de reunir el Comitè de Competició, com cada dimecres. L'organisme podria pronunciar-se avui sobre els fets de diumenge passat.

Mentrestant, el Girona feia públic ahir un comunicat en el qual denunciava tots aquests incidents. I no només això, sinó que també anunciava que disposa de les imatges de la zona des de la qual es va produir el llançament de l'ampolla que va impactar al coll de l'assistent i que, per tant, es pot veure quina és la persona autora dels fets. Així doncs, el presumpte agressor ha estat localitzat, però no pas identificat. És per això que el Girona, "abans de fer públiques les imatges, demana al presumpte autor d'aquests fets que s'identifiqui voluntàriament a fi d'atenuar els danys que li pugui causar la seva emissió", segons publicava. L'entitat també agraeix als socis que han facilitat informació i demanen als abonats i aficionats que tinguin dades addicionals, que les facilitin.

Per acabar, expressa la seva "absoluta indignació" pels fets de diumenge passat i mostra "el seu rebuig davant aquestes actituds que res tenen a veure amb la trajectòria exemplar de la nostra afició".