La forta patacada que va suposar quedar-se sense ascens directe diumenge passat en el temps afegit del partit contra el Lugo no ha fet fer marxa enrere al grup que ja fa aproximadament un parell de mesos va signar "un compromís de venda irrevocable" amb Josep Delgado per la venda del Girona. Al contrari. Des d'aquell ja llunyà 2 d'abril en què l'aleshores administrador d'UE Girona (propietària del paquet majoritari d'accions) va anunciar l'acord, els nous propietaris van començar a posar fil a l'agulla i a treballar pel club. Amb molt de secretisme, això sí.

Poca cosa ha transcendit de qui són els nous amos del Girona.

Només que havien arribat a través de la intermediació de Pere Guardiola i, més tard, que estaven connectats amb l'entorn de Mediapro. El director esportiu Quique Cárcel -representat per Guardiola- i Nacho Mas-Bagà, un executiu de Mediapro, han anat agafant cada dia més pes específic a les oficines en dos dels primers moviments dels compradors. El darrer moviment però va ser dimarts al matí quan la venda es va segellar davant notari. Ara sí.

Ja no hi ha marxa enrere i Josep Delgado, malgrat uns últims intents de frenar l'operació veient que l'equip tenia la Primera Divisió a tocar, ha deixat de ser-ne el propietari gairebé cinc anys després. L'entesa final es va escenificar dimarts en una trobada en la qual es va signar davant notari que UE Girona es desprenia del 80% de les accions del Girona FC a favor d'una firma francesa vinculada a Canal +, que serà la nova propietària.

Amb tots els tractes fets, els nous amos tenen, en principi, la intenció de presentar-se en societat aquesta mateixa setmana, la del partit d'avui a Saragossa. A l'espera de veure com queda el nou equip executiu i de com es reorganitza el Consell d'Administració, el primer canvi que farà el nou grup serà rellevar Javi Pequeño al capdavant de la direcció general del club. Un dels noms que hi ha sobre la taula per ser el nou home fort del club és Sergi Vieta. Es tracta d'un executiu de Mediapro que ha treballat en diverses empreses del grup com ara Media Sports Marketing. Les oficines de Montilivi no són un territori desconegut per a Vieta que ja va treballar-hi un temps durant l'assessorament que hi va fer Mediapro a finals del 2010 i principis del 2011. Llavors Vieta, juntament amb Marc Boixassa, que treballa al Manchester City, van estar-se uns mesos a Montilivi per redactar un informe d'auditoria que avaluava el funcionament del club. El Girona no és el primer club pel qual ha treballat el que ha de ser el nou cap visible de l'entitat blanc-i-vermella. Abans de la seva primera etapa al club de Montilivi, Vieta havia estat el mateix any 2010 a l'Oviedo fent tasques d'assessorament empresarial. Vieta, però, deia ahir que no tenia cap proposta del Girona.