El Las Palmas ja espera rival per a l´eliminatòria decisiva d´ascens a la Lliga BBVA després d'empatar 0-sense gols davant el Valladolid a l´estadi de Gran Canària i fer valer l´1-1 aconseguit dimecres a Pucela. El gol marcat per Sergio Araujo només començar el partit a Zorrilla va acabar sent decisiu ja que ahir el Valladolid no va ser capaç de veure porteria. Va ser un altre partit ple de tensió i de nervis i que, tal i com va passar a l´anada amb Timor i Chica, va acabar amb dos jugadors del conjunt castellà expulsats, Hernán Pérez i Javi Varas. A més a més, el Las Palmas va disposar d´un penal a favor, que fallaria Araujo al tram final. Tot i això, l´equip que entrena Rubi -que es torna a quedar sense ascens en un play-off- va posar l´ai al cor a tot l´estadi canari en una darrera jugada en què, amb nou homes, va fregar el gol en una pilota bombada a l´àrea. Al final però, l´empat classifica els de Paco Herrera que de ben segur avui es miraran detingudament el partit entre el Girona i el Saragossa. El partit d´anada de la ronda final es jugarà dimecres (20.00) a Las Palmas, mentre que la tornada diumenge (19.00) a Montilivi en el cas que el Girona confirmi la seva classificació avui. Si fos el Saragossa el classificat, primer es jugaria a La Romareda i la tornada seria al Gran Canària.

El d´ahir va començar com el partit d'anada, amb el conjunt canari dominador de la pilota i del joc, arribant a l´àrea rival i gaudint d´ocasions. Només les intervencions del porter visitant Javi Varas van mantenir amb vida els castellans a la primera part al salvar els uxts de Jonathan Viera i Araujo. El conjunt de Rubi necessitava marcar sí o sí però pràcticament no va gaudir d´oportunitats de fer-ho. La més destacada va ser un cop de cap de Peña massa creuat. El Las Palmas tenia el partit on volia i gestionava molt bé l´angoixa d´un Valladolid que es veia incapaç de generar perill.

A la represa Javi Varas tornaria a salvar un Valladolid que veuria com la rigorosa expulsió d´Hernán Pérez, el seu millor home, minvaria encara més les seves possibilitats. Tot i això, els castellans seguien a un gol de passar. Un clar penal de Varas, que va veure la segona groga, semblava la sentència. Araujo, amb Rueda de porter, va enviar el llançament als núvols. Ja en el darrer minut, el mateix Rueda va estar a punt de marcar en una pilota penjada a l´àrea canària. La seva mitja tisora va sortir fora i tot l´estadi va respirar.