Posat el punt i final a una temporada per emmarcar, la feina es trasllada del terreny de joc als despatxos i ara és Quique Cárcel, el director esportiu, l'autèntic protagonista del dia a dia. Sense l'anhelat ascens i amb molts jugadors de la primera plantilla que durant els últims mesos s'han doctorat, Cárcel té una bona feinada per davant per intentar mantenir el bloc. Admet que és complicat i que hi haurà "molts canvis" durant els propers mesos. Però no amaga que la seva intenció és la de "tornar a fer un projecte ambiciós" i que per això mateix "cal pensar en positiu" a partir d'ara.

Mentre que tot fa pensar que Pablo Machín i el seu cos tècnic seguiran un any més (així ho deia el sorià en roda de premsa), serà la plantilla la que registrarà uns quants canvis. Començant perquè hi ha un bon grapat de jugadors que acaben contracte: Jorge Palatsí, Miguel Ángel Cifuentes, David Juncà, David Garcia, Richy Álvarez, Jonás Ramalho, Pablo Íñiguez, Jandro Castro, Cristian Gómez, Juanlu Hens, Christian Alfonso, Gerard Bordas i Fran Sandaza. Tots ells posaran el punt i final al seu vincle amb el club aquest proper dia 30 i tan sols Richy Álvarez i Fran Sandaza tenen ofertes de renovació per part del Girona, l'únic que els podria retenir. A David Juncà també se'l vol renovar, però com ha reconegut Cárcel en moltes ocasions el més normal és que el de Riumors acabi fent les maletes.

En canvi, tenen contracte Isaac Becerra, Carles Mas, Florian Lejeune, Pere Pons, Àlex Granell, Aday Benítez, Felipe Sanchón, Sebas Coris i Jaime Mata. Tampoc està assegurada al cent per cent la continuïtat de tots ells; el seu bon any pot despertar l'interès d'altres clubs. "Molts dels nostres jugadors han posat el seu nom al mercat. És normal, han fet una gran temporada", deia Cárcel. Per al director esportiu, apostar fort per la gent de casa com s'ha fet aquest curs ha de ser prioritari. "Per sort, la majoria dels que encara tenen contracte són gironins. Sempre he dit que crec en el futbol base, sempre que hi hagi talent. Aquest curs han explotat i han demostrat quin és el camí que ens agradaria seguir. Ara, tampoc serà fàcil. S'han ?exhibit i la seva gran temporada no passarà desapercebuda".

Passi el que passi, Quique Cárcel demanava "pensar en positiu" després del "fort cop psicològic" que havia rebut l'entitat. Defensava la "fortaresa mental" que la plantilla ha demostrat durant tot l'any i deia estar "superorgullós" dels jugadors i del cos tècnic. "Intentarem seguir amb la mateixa imatge de club humil i d'equip treballador. Però també és cert que tots els jugadors no es podran quedar. Crec que hi haurà molts canvis. Ara, al mercat trobarem coses semblants o fins i tot millors. L'obligació és pensar així".